Kaptenen fortsätter och satsar mot Elitserien med IFK

IFK kan med glädje presentera en viktig förlängning för klubben då lagets kapten, Patrik "Putte" Sunnanängs är klar för ännu en säsong i klubben.

Sunnanängs med IFK Kungälv som moderklubb flyttade hem inför säsongen 2021/22 efter över ett decennium med elitseriespel med IK Sirius och Vetlanda BK samt en sejour i Ryssland. Han har blivit frontfiguren i klubbens 3-årsplan med målbild att gå upp i Elitserien och samtidigt öka intäkterna och utveckla organisationen. Sedan dess har han axlat en starkt ledande roll på planen och också bidragit till klubbens utveckling på marknadssidan med ökade intäkter, uppstart av samhällsprojektet Agora och Kungälvs Stadslopp. På planen har han sedan återkomsten bidragit med 71 poäng på 41 matcher. Nu väljer han att förlänga med klubben trots flera anbud från Elitserien.

- Jag flyttade hem för att det motiverade mig att bygga något med IFK. När jag började fundera på framtiden efter säsongen så är det fortsatt i slutändan det som driver mig mest. Vi har tagit stora kliv de senaste två säsongerna och allt tyder på att vi kan fortsätta utvecklas och spela om en serieseger kommande säsongen, säger Patrik Sunnanängs.

Klubben ser förlängningen som central i den fortsatta satsningen mot Elitserien.

- Jag tror inte jag är ensam om att tycka att "Putte" var allsvenskans bästa spelare förra säsongen. Han är central i vår fortsatta satsning och det känns jättebra att han väljer att satsa vidare i Kungälv, säger Ola Dagliden, ordförande i IFK Kungälv.

Vid sidan av planen kommer rollen för "Putte" att ändras då han behöver lägga mer tid på sitt eget bolag och därför kliver av rollen som marknadschef i klubben efter sommaren. Han kommer dock finnas med i organisationen och stötta upp kring arbetet med Agora och våra huvudpartners.

Spelartruppen: Victor Lindblom, André Larsson, Jimi Corneliusson, Edvin Isaksson, Gustav Ek, Gustav Olsson, Lucas Widman, Daniel Strömqvist, Erik Olsson, Viktor Uhlin, Patrik Sunnanängs. 

Ledare: Anders Uhlin, Anders Liw, Henrik Carlsson. 

Föregående
Föregående

Albin Carlström förlänger med IFK

Nästa
Nästa

Lohmann Nordic blir aktivitetspartner till Agora