En tung förlust men också en viktig seger efter helgen

IFK Kungälv inledde tävlingssäsongen med två gruppspelsmatcher i den allsvenska supercupen och bjöd på bra spel hela helgen trots en tung förlust mot Åby/Tjureda.

Försäsongens första “hemmamatch” spelades på fredagskvällen i Ale Arena där Åby/Tjureda stod för motståndet. Kungälv spelade fin bandy i första halvlek och ledde med 2-1 innan Åby på kort tid vände till 2-3 vilket var resultatet i halvtid efter storspel från Anton Svensson i bortamålet. Kort efter paus skadade sig den ena linjedomaren som fick lämna arenan med ambulans vilket gjorde att det blev ett långt uppehåll. Klubben har fått information att det har efter omständigheterna gått bra.

Men för Kungälv gick det mindre bra spelmässigt efter paus då Åby snabbt gjorde två hörnmål, något som IFK aldrig tog sig tillbaka från. Matchen slutade 4-7 till Åby/Tjureda.

På söndagsmorgonen åkte man sedan till Nässjö för möte med Nässjö IF som tidigare i helgen hade slagit Surte BK med stabila 6-0. Kungälv tog tidigt tag i matchen i Nässjö och visade prov på ett lugnt och tryggt spel samt ett bra hörnskytte. Efter ledning med 1-4 i andra halvlek så tappade man till 3-4 vilket skapade en viss spänning innan Robin Karlsson satte punkt med ett kontringsmål till 3-5 som också blev slutresultatet.

Matchfakta:
IFK Kungälv - Åby/Tjureda 4-7 (2-3)
Målskyttar IFK: Lucas Widman 2, Lukas Persson, Robin Karlsson

Nässjö IF - IFK Kungälv 3-5 (1-2)
Målskyttar IFK: Lukas Persson 2, Robin Karlsson 2, Edvin Isaksson

Hightlights från Nässjö IF-IFK Kungälv

Föregående
Föregående

Anmäl er till IFK:s kick-off

Nästa
Nästa

Pressmeddelande: IFK inleder samarbete med Kungälvs HK