Julbrev till medlemmar, supportrar och partners

Kära medlemmar, supportrar och partners i IFK Kungälv

Halvvägs in i säsongen närmar vi oss nu bandyns högtid, annandagen, då vi möter Surte på bortaplan.

Men innan dess tänkte jag kort summera läget i föreningen för er. 

Sportsligt har vi haft en bra start på säsongen. Skridskokul och bandyskolan är igång med fler ledare och många barn på isen på lördagsmorgnarna, och vi ser en fin utveckling i ungdomslagen. Vårt U19 lag spelar för första gången på många år i högsta nationella serien, och har visat fina kvaliteter och kämpaglöd även om det inte alltid blivit poäng i matcherna. veteranlaget "Allstars" leder division 2 och utvecklingslaget Kungälv Bandy ligger tvåa i division 1. Det har varit en lovande start för A-laget med häng på en kvalplats till Elitserien. Det finns all anledning att titta på alla våra lag under vinterns spännande matcher!

Föreningen har också fokuserat på att vara en attraktiv mötesplats för alla, och har bland annat startat sociala projektet Agora som aktiverar ungdomar med olika aktiviteter efter skolslut vid skolor i Kungälv. Detta växer och har fått mycket positiv respons i kommunen. Att barn rör på sig för lite är ett växande problem som vi vill hjälpa till att göra något åt lokalt i Kungälv.

Kungälv har dessutom en låg andel barn som idrottar generellt, och vi är övertygade om att elitidrott i Kungälv kan få fler att inspireras och börja idrotta!

Vi vill tacka alla våra lojala sponsorer som stöttar verksamheten med både elit och bredd. Utan bredd ingen elit, och utan elit inget att se upp till och inspireras av.  För att ge tillbaka till våra partners erbjuder vi breddade och förbättrade nätverksmöjligheter. 

Tack till alla som gör enorma insatser för våra och andras ungdomar genom verksamheten och projekt.

Ekonomiskt har vi under de senaste tre åren förbättrat vårt negativa egna kapital med nästan två miljoner. Det är stora besparingar som gjorts, och vi vill även rikta ett stort tack till er som hjälper till med intäkter så som att sälja Bingolotter, både genom spelare och via ideella krafter på ICA Maxi. Utan er hade vi inte klarat oss.

Men vi står nu vid ett vägskäl. För att kunna fortsätta vår satsning in mot nästa säsong med sikte på att gå upp i Elitserien med spel i den nya arenan året därpå behöver vi öka intäkterna under denna säsong med ytterligare runt en halv miljon kronor mot vad det ser ut att landa på. Och det måste ske i januari. Vi behöver all hjälp att dra ihop dessa pengar ganska fort. Man kan delta i våra projekt, hjälpa till med matcharrangemang, sponsorer eller höra av sig om man har idéer. Ingen insats är för liten, så fundera inte på om det ni kom att tänka på räcker eller tillför, det gör det!

Glöm nu inte att stötta A-laget imorgon onsdag kl 19.00 när de möter Nässjö hemma på Skarpe Nord. Vid vinst kliver vi förbi just Nässjö upp på kvalplats till Elitserien! 

Därefter väntar det klassiska derbyt mot Surte på annandagen, följt av returen på Skarpe Nord på trettondagen. Detta vill ingen missa!

Vi vill också passa på att tacka er som säljer julgranar varje dag. Om du ännu inte köpt din gran passa på att besöka dem utanför ICA Maxi i veckan!

Till sist vill jag önska alla en riktigt God Jul och ett Gott nytt år!

Ola Dagliden

Ordförande

Föregående
Föregående

God Jul önskar IFK Kungälv

Nästa
Nästa

Nu släpps biljetterna och pregame till annandagsderbyt