Stabil seger mot UNIK Bandy

Det blev en trevlig återstart för ett spelsuget IFK Kungälv då de besegrade gästande UNIK med klara 6-3 under lördag eftermiddag.

Första halvlek:

Det var den tillfrisknade Hugo Andersson som inledde målskyttet i den tionde minuten då han gav IFK ledningen med 1-0, assisterad av Daniel Strömqvist. Elva minuter senare kvitterade gästerna till 1-1 genom Jonathan Asplund. Men sedan visade Kungälvs skyttekung Lukas Persson att krutet fortfarande är torrt i bössan, trots tre veckor utan matcher. Lukas gjorde både 2-1 och 3-1 innan Hugo Andersson rundade av halvleken med sitt 4-1-mål.

Halvtidsresultat: 4-1

Andra halvlek:

Den andra halvleken inleddes som den första, det vill säga med Kungälvsmål efter tio minuter. Den här gången signerat Viktor Uhlin som gjorde 5-1 på pass från Hampus Kärnman. Kort därefter gjorde Patrik Sunnanängs 6-1 assisterad av junioren Hampus Pettersson. UNIK reducerade sedan till 6-2 genom Hannes Kanbjer med kvarten kvar och 6-3 av Jakob Edberg i slutminuten.

IFK Kungälvs tränare Anders Uhlin sammanfattar:
- Vi var verkligen spelsugna och kunde ha gjort fler mål då vi skapade många chanser. Jag tycker vi var det bättre laget, men vi är långt ifrån toppform. Vi har gått igenom en jättetuff period, kul att vi gör en gedigen laginsats.

Lördagens match gav två sköna poäng för IFK Kungälv vilket innebär att de avancerar förbi tisdagens motståndare Tillberga i tabellen, trots att Tillberga har spelat fyra matcher fler än IFK.

Målskyttar IFK: Lukas Persson 2, Hugo Andersson 2, Viktor Uhlin, Patrik Sunnanängs.