Storseger mot Katrineholm

IFK Kungälv imponerade när laget under lördagen besegrade Katrineholm på Skarpe Nord med 9-3. När gästerna ett tag såg ut att vara på väg in i matchen satte ”Pang-Pang” Persson fyr på krutet.

En oviss match på förhand, men IFK Kungälv visade direkt att laget ville ta kommandot och i första halvlek styrde hemmalaget det mesta av spelet mot ett Katrineholm som stundtals bara sporadiskt fick känna på bollen. Hemmaspelarna uppträdde tryggt med bollen och tog allt som oftast rätt beslut i avvägningarna att gå framåt eller leta bättre lägen.

Laget visade också upp finess i form av två fina hörnvarianter vilket gjorde att laget i slutet av den första halvleken kunde öka på en ledning från 3-1 till 5-1.

Målen på hörnvarianterna stod Viktor Uhlin och Patrik Sunnanängs för och dessförinnan hade Lukas Persson och Hugo Andersson gjort var sitt mål efter att Sunnanängs i början av matchen inlett målskyttet.

Halvtidsreslutat: 5-1

Medan Kungälv tog rätt beslut och spelade en fin och behärskad bandy i den första halvleken var scenerna som förbytta när lagen kom ut på ett vintrigt Skarpe Nord i den andra.

Katrineholm spelade samtidigt upp sig och hade av allt att döma bestämt sig för att inleda sin press högre upp i banan. Kungälv såg stressat ut och gjorde flertalet misstag och felpass i speluppbyggnaden som gästerna utnyttjade genom att skapa vassa chanser. Katrineholms reducering skulle också komma efter att hemmaspelare återigen överarbetat och tappade bollen genom att försöka dra en motståndare för mycket för att ta sig ur bortalagets press.

Gästernas Henrik Cervin fick till slut chansen efter bolltappet och sprätte snyggt in 5-2.

Katrineholm såg ut att gå för mer och utan en stabil insats från Viktor Lindblom i hemmamålet kunde det verkligen ha blivit match av det hela i andra halvlek.

Mitt i bortapressen klev Lukas ”Pang-Pang” Persson dock fram och avgjorde matchen. I matchminuten 71 dunkade slog han till direkt på ett frislag från straffområdesgränsen. Bortalaget väntade nog på en petning och kunde bara konstatera att Kungälv har en av landets hårdast skjutande bandyspelare när bollen utan pardon tryckte sig rätt upp i nättaket.

En minut senare var det dags för Persson igen efter att Katrineholm den här gången stod för ett slarvigt bolltapp. Från högerkanten någon meter utanför straffområdet avlossade Persson bössan och avslutade spelvändningen genom att definitivt avgöra matchen.

Katrineholms tidigare press kom därefter av sig. Laget hade några farliga lyft, de flesta blåstes av för offside, men ett av dem lät domaren passera och Gustav Danielsson kunde på det slå in 7-3 på ”tennis” med dryga tio minuter kvar att spela.

Matchen kändes trots reduceringen ändå tämligen avgjord och i slutskedet kunde Kungälv istället utöka till både 8-3 och 9-3 efter fina mål av Erik Olsson och Patrik Sunnanäng.

Sammantaget stod Kungälv för en fin och stundtals imponerande insats som också gör att laget hakar på topplagen i allsvenskan. Kan laget fortsätta på den inslagna vägen och slipa bort misstagen som kunde ha släppt in Katrineholm i matchen ser det ut att kunna bli en fortsatt spännande och intressant vinter.