Ungdomskollen med Div1, (Nåja! nästan bara ungdomar i laget)

Ungdomskollen avslutas med Div1

Årets upplaga av vårat Kungälv bandy består av killar födda 2006-2002. 

Det är en mix av P19 spelare, yngre killar som inte är i vår A-lagstrupp samt killar från A-lagstruppen som inte är med och spelar i Allsvenskan. 

Det som var den stora utmaningen inför säsongen var hur vi skulle bedriva vår träning på så få spelare, men det har vi löst på ett bra sätt genom att träna ihop med våra ”äldre gubbar” i Old boys gänget. Det är rätt skönt att se när Mikael Lindberg och grabbarna tar hand om och delar med sig av erfarenhet till våra unga killar.

När det väl kommer till match så kan vi mönstra ett rätt slagfärdigt lag och vid dagens datum ligger vi på andra plats i Division 1 med chans att tävla hela vägen in om seriesegern. Vi ledare är imponerade av hur bra bandy vi spelar upp till mellan varven trots att vi inte tränar ihop med hela laget någon gång.

När matcherna väl startade på försäsongen så såg vi inte något större problem med att plocka ihop ett lag som skulle vara gångbart i Div.1, men ack vad vi bedrog oss. Allt var på banan med 3 st målvakter för våra 2 seniorlag och det var så det rullade igång. PANG, så skadade tyvärr Viktor sig och Jimi blev uppflyttad till A-laget. När sedan André satte sig ner på isen under en match med en bristning i baksidan så var det kris på riktigt. Här måste vi lyfta på hatten för 2 st killar som verkligen har ställt upp för klubben, Garstam som pendlar från Karlskrona och Ewerstein som pusslar ihop det med familjen för att ställa upp både för oss och bänken i A-laget. Som sagt,HATTEN av för dessa killar, utan er hade vi inte löst det.

Lite kort om bandyn: Vi har spelat 13 st matcher där vi har lyckats vinna 11 av dem. Två förluster mot Höjden där vi var lite kort med spelare gör att vi ligger tvåa i serien 1 poäng efter Mölndal, men med det sköna gänget vi har så ska vi köra hela vägen in i kaklet och ge dom en match.

Ledare för Div.1 gänget är: Stefan Angberg, Magnus Carlström, Freddie Hansson och Mats Hermansson


Föregående
Föregående

Publikfesten -Slaget om Elitserien

Nästa
Nästa

Tack till alla hjältar - Jontefondsmatchen 2024