Ungdomskollen presenterar Div1/P19

DIV1/P19 vill jag först och främst påpeka är ett härligt gäng att ha och göra med.

Mycket glädje i gruppen hela tiden, även när det gått som tyngst. Jag är imponerad över hur grabbarna har axlat rollen i sin första säsong där man parallellt med P19 matchar i DIV1 och provar på seniorbandyn.

 Men samtidigt är det viktigt att förstå att seniorbandyn i denna ålder är naturligt om man skall fortsätta att utveckla sina egenskaper och ta sin bandy till nästa nivå. Det har väl varit en av de största utmaningarna under säsongen, att försöka gå ifrån det lite ”valpiga” juniorspelet och spela mer vuxet med tålamod. Men grabbarna har gjort en god säsong och det är många som har tagit kliv individuellt och några har fått chansen att träna/spela med A-laget vilket jag anser är viktigt för en vidare utveckling i gänget.

 Men vad är en säsong utan Corona och isproblem. Exakt som de flesta serier så var även dessa drabbade av corona efter nyår vilket gjorde att vårt spelschema blev lite hackigt. Men även detta löste grabbarna bra och vi slapp någon större spridning i gänget och vi var alltid matchredo. Nu när säsongen lider mot sitt slut så är det inga härliga tre veckor vi har bakom oss med isproblemet på Skarpe Nord. Känslan är lite att det vi hade och var på väg emot försvann lite. Men som sagt tidigare, grabbarna är alltid glada och gör det bästa av det vilket gör min och de andra ledarnas uppgift relativt enkel. Sen visste vi att resultatmässigt i DIV1 så kommer det vara en tuff säsong. Men vi hade inte detta lag för att ta hem DIV1-serien utan det var att utveckla juniorerna vi har och låta dom känna på Seniorbandy.

Summa summarum, rolig säsong och grabbarna har gjort ett bra jobb! Vissa stunder har varit tuffa resultatmässigt men vi får ta med oss de goda stunderna i matcherna och veta att framtiden ser ljus ut.

 Tack!
/Anton Ysing

Föregående
Föregående

Tröjauktionen för säsongens matchtröjor är igång

Nästa
Nästa

Kalix på bortaplan avslutar säsongen