Isbrist har präglat senaste tiden

Jakten på istider tar sig patetiska proportioner men det blir ändå bandy i veckan.

Jakten på istider på våra breddgrader blir bara svårare och svårare ju längre tiden går in i säsongen. Till exempel kommer A-laget denna vecka att träna i fyra olika kommuner för att kunna bedriva sin verksamhet. Vänersborg, Lilla-Edet, Ale och Kungälv och på sena tider eller mycket tidiga tider då i dessa hallar ordinarie verksamhet startat sin säsong och försäsong med den istidsplaneringen som då gällde är över. Förhoppningsvis ljusnar det något under V43 och om vädret står IFK bi så fryses Skarpa Nord upp inom kort. 13 november är det hemmapremiär och då måste det finnas is.

Bandyspelare i syd är verkliga hjältar som kämpar och sliter och att få till en inomhusarena i Kungälv är för bandysporten prioritet 1. Nu får både Mölndal och Ruddalen inomhusanläggningar till nästa säsong så det vore väl tusan om inte Kungälvs kommun skulle få till en här också. Planer finns och går att följa och läsa om här, Arenaområde vid Yttern

Till helgen går klubbens Division 1-lag, Kungälv Bandy, i elden med turneringen, Bäst i Väst i Ale Arena. Första match går av stapeln fredag 22 oktober kl. 16:00 mot Borås bandy följt av lördag den 23 oktober kl. 09:00 mot Skirö för att avsluta gruppspelet kl. 16:30 samma dag mot Mölndal. Efter det är det under söndagen placeringsspel mellan kl. 09:00-15:00. Hela schemat finner ni här; Bäst i Väst

Tränare Anton Ysing säger till cupens egen sida att målet är att spela ihop detta unga lag på stor plan då istider har varit få för träning samt att känna pulsen på seniorbandy. Spännande att se vad de kan åstadkomma.

Även klubbens veteranlag, ”Allstars” kommer att spela sin första träningsmatch i veckan. Gripen B står för motståndet och matchen spelas i Slättbergshallen på torsdag den 21 oktober kl. 20:30. Missa inte en utflykt till Trollhättan för att se våra veteraner kämpa för IFKs färger så som de gjort så otroligt många gånger.

För att kunna följa klubbens alla lag i vinter finns det olika kanaler men om ni börjar här så kommer ni långt. Svenska bandyförbundets seriesystem.  I vänstermenyn kan ni plocka ut vad ni vill följa och i tabellen som dyker upp för de lag som har tabell kan ni klicka på Kungälv så får ni bara Kungälvs matcher. Just nu finns inte klockslag på alla matcher då de planeras.

Ett annat ställe är att använda denna länk Matcher på Skarpe Nord som visar veckans alla matcher på Skarpe Nord och som finns i elitrapport. Tyvärr visar den inte de poolspel som spelas av våra yngre lag men de kan följas via ungdomslagens egna sidor via Laget.se och där välja, under våra lag, till exempel P-11

Alla dessa länkar finns redan på vår hemsida under ”Înformation” samt ”Våra lag” med spelschema men om ni lägger bokmärken så hittar ni direkt.

Föregående
Föregående

Summering av bandyveckan

Nästa
Nästa

Förlust i Småland