Summering av bandyveckan

En vecka är snart till ända och IFK har blandat och gett

V42 går inte till historien som den mest lysande spelmässig sett men den går dit för att våra spelare gnuggar på sin isträning i princip överallt i storgöteborg och även utanför i väntan på Skarpe Nord. Nu kan vi lägga Rambergsrinken samt Angereds Arena till listan över is som klubben köpt tider i för att kunna bedriva vår sport. I dessa klimattider skall vi inte räkna körmil och koldioxidutsläpp för det skulle ingen må bra av men det är en nödvändighet om klubben och spelare skall kunna utvecklas och hålla jämn takt med inomhuslagen. Det blir bättre när Arenaområde Yttern med hallen är på plats men innan dess rullar fordon runt med ivriga bandyspelare på försäsongen.

Nog om det och nu till spelet. Klubbens utvecklingslag, Kungälv Bandy, har deltagit i cupen Bäst i Väst i Ale Arena och började under fredagen sitt matchande på bästa sätt. Klar vinst mot Borås Bandy med 4-0 och det var bud på fler mål. Lördagen följdes upp med förlust, 3-1 mot Skirö, som  senare kom tvåa i hela cupen. En förlust som ändå får kännas OK mot ett finallag. Värre var att det även blev förlust mot seriekonkurrenten. Mölndal på lördagseftermiddagen med 4-2, trots ledning med 0-2. Laget orkade inte att hålla skärpan och många målchanser, med mer isrutin i kropparna, hade gått i mål men nu gick de utanför eller i trävirket. Mölndal skall inte skämmas utan gjorde det bra och höll Kungälv Bandy på avstånd matchen ut. I placeringsmatchen om femte och sjätte plats förlorade Kungälv bandy mot Derby/Linköping med 4-1 och placerades sig sålunda på sjätte plats.

En inte allt för nedslagen tränare Ysing summerar cupen i en intervju som ni kan lyssna på här; Summering Bäst i Väst Han är dock tydlig med att det är nu våra unga spelare skall ta klivet och utvecklas i seniorvärlden.

Även Kungälvs ”Allstars” lirade i veckan och förlorade mot Gripen B med 5-2 men ingen skam över den förlusten för Allstars saknar träning på stor bana och det kommer bli mycket bättre framöver. Att gubbarna vet hur bandy skall spelas syntes hur tydligt som helst och alla stod och agerade rätt då den kunskapen sitter i ryggmärgen utan det var precisionen och timingen som inte var helt till fyllest ännu.

- Det är femton år sedan sist, hälsade en glad Peter Fredholm när han gick han banan i Trollhättan.

Närmast väntar en vecka med träning samt på lördag smäller det på riktigt då IFK A gör premiär i bandyallsvenskan mot LAIK i Lidköping. Skarpa kommer dit med supporterbuss. vilket är otroligt kul att få kunna följa laget på plats

Föregående
Föregående

Dags för allsvensk premiär

Nästa
Nästa

Isbrist har präglat senaste tiden