Dags för allsvensk premiär

Härliga tider väntar oss bandyälskare när nu bandyallsvenskan har premiär och vintern börjar på riktigt. Seriespelet drar igång nu på lördag klockan 15.00 i Sparbanken Lidköping Arena mot Lidköpings AIK.

IFK Kungälv kommer som alltid vara taggade till tänderna och spela för att vinna dom två poängen. IFK har haft en bra försäsong matchmässigt där man spelat fem tävlingsmatcher i allsvenska Supercupen där det blev en vinst, två oavgjorda och två avslutande förluster. B-laget, alltså Kungälv Bandy gjorde även en lovande insats i bäst i väst cupen där man matchade många unga killar. En del spelare som deltog i den cupen hör även till A-truppen och har fått speltid, som till exempel Matthias Åström, Lucas Brorsson, Gustav Olsson, Oscar Jenefeldt, Albin Carlström och Axel Garstam.

Vi kan förvänta oss full fart på lördag när det är premiär och alla spelare kommer vara sugna på att ta dom där premiärpoängen och göra en bra start på säsongen. Skarpa Gubbar kommer att vara på plats med buss och göra sitt yttersta för att stötta laget mot seger. Det går självklart även att ta egen bil till Lidköping.

Laget till matchen tas ut på fredagen under sista träningen inför matchen och vi kan meddela att samtliga spelare utan Sebastian Wahlberg är spelklara i skrivande stund. Det innebär att Patrik Sunnanängs är tillbaka efter några veckors sjukdom.

LAIK gjorde en bra insats i Allsvenska Supercupen trots en del spelartapp inför säsongen då man tappat sina tre bästa poängplockare. LAIK:s spelstil brukar vara tydliga taktiska och tekniska linjer och man brukar anfalla friskt på hemmaplan. Man har också värvat och lånat in talanger från Villa Lidköping som är vassa och framstående i sina ungdomskarriärer som bland annat Linus Hagman och Oliver Hellgren. En annan spelare att se upp med är Tobias Augustsson som spelat i U-21 landslaget i år.

Lidköpings AIK - IFK Kungälv
Lördag 30/10, kl 15:00
Sparbanken Lidköping Arena

Matchen sänds av Kungälvs-Posten

Föregående
Föregående

IFK lanserar ny hemsida

Nästa
Nästa

Summering av bandyveckan