Delad pott på på Skarpe i säsongens första snöfall

Hemmapremiären på Skarpe Nord bjöd också på snöfallspremiär då IFK Kungälv och Kalix delade på poängen efter sen kvittering av Kalix

Det var en förväntansfull publik som i snöfallet begav sig till Skarpe Nord för att se IFK Kungälv möta Kalix. Matchen blev ett ställningskrig där inget av lagen släppte till något onödigt utan höll sina positioner och försvarade sig och väntade på motståndarens misstag. Isen var lite knepig också med hoppande bollar som i normala fall hade resulterat i farligheter. IFK tar dock ledningen i matchens 37 spelminut då Patrik Sunnanängs kan skyffla in bollen ur snäv vinkel till publikens glädje och en ledning som står sig halvleken ut.

Halvtid. IFK Kungälv - Kalix 1 - 0

Snöfallet fortsatte även i andra halvlek och gjorde isen svår att spela på men Kalix behärskade underlaget bäst och kvitterade genom Janne Rintala som pricksköt från högerkanten stenhårt bakom en för övrigt utmärkt Viktor Lindblom i Kungälvskassen. Viktor stod för flera kvalificerade räddningar och höll Kalix kort. Strax efter kvitteringen kommer ovan nämnda Sunnanängs i blixtfart på vänsterkanten och slår en perfekt macka till Lukas Persson som ohotad kan stöta in bollen o öppet mål.

Kungälv kämpar och sliter men Kalix är ett tungt lag att möta med många bra spelare och som så många gånger får dessa lag med sig en framgång vilket resulterade att de kvitterade i sista tilläggsminuten av matchen efter en tilltrasslad situation i IFK straffområde. Kort därpå blåser domaren av och lagen får dela på poängen.

-Vi är nöjda med en poäng då Kalix hade fler chanser än Kungälv och utan Viktor Lindbloms storspel hade det slutat annorlunda. Kalix är ett tyngre lag med bra duellspelare som skapar fler chanser än oss, så vi är nöjda, säger tränare Uhlin

Närmast väntar nu Boltic söndag den 28 november kl. 13:15

Matchfakta:
IFK Kungälv - Kalix 2-2
1-0 Patrik Sunnanängs
1-1 Janne Rintala
2-1 Lukas Persson
2-2 Simon Viklund
Publik: 312

Föregående
Föregående

Landslagsman ansluter till IFK Kungälv A-trupp och en spelare lämnar

Nästa
Nästa

Is på Skarpe Nord match mot Kalix på lördag