Efterlängtad seger för IFK Kungälv

IFK Kungälv tog under söndagen en efterlängtad seger i Bandyallsvenskan då Västanfors besegrades med 3-5 efter en jämn tillställning.

Det var ett IFK Kungälv som kom till Västanfors IP som ett stukat lag efter flera förluster i rad samt att man i Fagersta fick klara sig utan Patrik Sunnanängs.

Det var tabelljumbon Västanfors som inledde bäst när man redan efter åtta minuters spel fick en straff och tog precis som mötet i Ale Arena under hösten ledningen med 1-0 som man denna gång höll lite längre innan IFK Kungälv kunde kvittera till 1-1 då Hugo Andersson lyfte in bollen mot Robert Thelin som på volley drog till och rakade in bollen i mål i matchminut 21. Fler mål fick publiken ej se och det var nog två missnöjda lag som gick in i halvtidsvilan med endast oavgjort då det var två lag i stort behov av poäng som möttes.

Halvtidsresultat: 1-1

2:a halvlek

Den andra halvleken blev desto roligare sett till målproduktion från båda lagen men även att den länge stod och vägde och var en nagelbitare för den som följde den. Det var Västanfors som återigen inledde bäst genom att göra 2-1 tidigt innan kvitteringen kom igen från Kungälv då Viktor Uhlin gjorde sitt första av två mål för dagen bara två minuter senare. Västanfors som krigar för sin allsvenska existens ville dock inte ge sig och efter bara ytterligare ett par minuter så hade man svarat genom att göra 3-2 och hemmapubliken kände då skrällvittring. Det var dock ett väl kämpande Kungälv som inte ville ge sig och efter att ha gjort tre raka mål där slutresultatet 5-3 fastställdes av Lukas Persson i matchminut 79 så fick IFK Kungälv åka hem till Bohuslän igen med två sköna poäng.

- Vi åkte tjugo i sex från Skarpe Nord på söndagsmorgonen. Med all besvikelse som varit efter senaste tidens förluster är det en enormt stark seger av killarna. En sådan här dag måste man visa karaktär och att man är beredd att göra det här i de svåra stunderna. Man vill stå upp för varandra och killarna krigade hela vägen in i kaklet i dag. Det är starkt av grabbarna, säger IFK Kungälvs tränare Anders Uhlin

Slutresultat: Västanfors IF-IFK Kungälv 3-5