Fjärde raka förlusten för IFK Kungälv

IFK Kungälv jagar form och segrar men får fortsätta jaga. Lördagens förlust , 2-3 mot TB Västerås i Ale Arena, var den fjärde i rak följd och nu är IFK stadigt parkerat i den allsvenska bandytabellens mittskikt.

Efter tre förluster i rad fanns förhoppningar om att bryta trenden och ta poäng mot TB Tillberga som IFK tidigare i vinter besegrat på bortais. Men det som såg ljust ut på förhand förvandlades till kompakt mörker efter 90 minuters spel i Ale Arena, dit matchen flyttats på grund av isproblemen på Skarpe Nord.

Ridån gick ner redan efter tre minuter och några sekunder när Edwin Porswald, som inte visste vad han skulle hitta på med bollen, provade att fyra av en raket mot IFK-buren. På något sätt slank nystanet förbi en överraskad Victor Lindblom och in i nätet.

Snöpliga 0-1 blev sedan 0-2 innan minutvisaren hunnit sju varv på klockan. En felvänd Andreas Jonsson klippte till från en position rakt framför mål och en skymd Victor Lindblom tvingades kapitulera när bollen smet in vid ena stolpen.

IFK hade svårt att skapa chanser och fick knappt till ett enda avslut under den första halvleken. Enda skottet mot mål var den rökare som Lukas ”Pang-Pang” Persson fick iväg, ett frislag från relativt långt håll som betydde 1-2 efter 33 minuter. En chanslös Benjamin Pizzoni-Elfving kunde bara hämta ut bollen ur målet.

Fem minuter senare kom matchavgörande 1-3. Edwin Porswald gjorde sitt andra mål för dagen när han klippte in en straff. Victor Lindblom gick åt rätt håll men var utan chans.

Ett för dagens blekt IFK förvånade sedan flertalet av de 200 åskådarna i Ale Arena genom att inte vrida upp tempot och sätta press på TB i den andra halvleken. En förväntad anstormning uteblev till en början helt. I stället var det gästerna som tilläts kontrollera tillställningen med mycket bollinnehav och ett kompakt försvar.

Först i slutkvarten orkade IFK samla sig till en spurt med skaplig spets. Ett antal chanser vaskades fram och saker började hända. Viktor Uhlin prövade skottlyckan, TB-målvakten räddade men hade oturen att inte se vart bollen tog vägen. Hugo Andersson vädrade målchans, sträckte fram klubban och vispade in reduceringen till 2-3, fem minuter från slutet.

Strax därefter gavs ett gyllene läge till kvittering och en poäng när Patrik ”Putte” Sunnanängs snodde bollen på offensiv planhalva. IFK-stjärnan, för dagens ovanligt anonym och osynlig, dribblade sig fri och sköt - men en bit utanför målvaktens vänstra kryss. Några minuter därefter gick slutsignalen med 2-3 på resultattavlan.

För IFK är det bara att glömma matchen, fjärde raka förlusten och om möjligt ladda om batterierna för en riktig urladdning i söndagsmötet med jumboplacerade Västanfors