Spännande helg väntar för IFK Kungälv

En intensiv helg väntar IFK Kungälv med två matcher på lika många dagar då man först ställs mot TB Västerås under lördagen i Ale Arena och sedan gör man resan till Fagersta på söndagen för ett bortamöte mot Västanfors.


IFK Kungälv kommer närmast från en träningsvecka som varit allt annat än optimalt då isproblem på Skarpe Nord gjort att man inte kunnat träna som man önskar samt att just hemmamatchen mot TB Västerås blir flyttad till andra sidan älven då Ale Arena får verka som temporär hemmaarena.


- Vi har fått ställa in en träning och sedan har de som kunnat komma loss från jobb på kort varsel fått träna tidigt i Ale. Inte helt optimalt men det har ändå löst sig rätt bra. Sen att vi nu dessutom får spela våran hemmamatch i Ale ger oss en garanti på att det kommer att vara bra is och mot just TB som spelar med mycket fart så tror jag att det kommer bli en rolig match mellan antagligen två taggade lag under lördagseftermiddagen, säger IFK Kungälvs lagkapten Victor Lindblom.



TB Västerås som står för motståndet på lördag befinner sig på en femteplats i tabellen med 21 inspelade poäng och har ett ungt spännande lag över hela banan med Benjamin Pizzoni Elfving i målet som räknas som ett av landets största målvaktslöften och spelare som Kasper Sandgren,Melker Westman och Figge Nilsson som även spelar Elitseriebandy med Västerås SK.


Mellan Kungälv och TB så brukar det vara tighta matcher och senast lagen möttes var bara för 2.5 vecka sedan då Kungälv drog det längsta strået och vann med 5-4 efter ett avgörande i matchminut 89.


- Vi har haft några jämna och heta fighter de senaste säsongerna mot TB som också kryddats med en hel del känslor och då blir det också oftast riktigt roligt att spela, säger Victor Lindblom.


Avslag mot TB Västerås är klockan 13.15 på lördag.


Under söndagen så blir det 70 mil T/R då IFK Kungälv ska ta sig till Fagersta för möte med Västanfors som fortsatt slåss för sin existens i Bandyallsvenskan och man har på slutet visat rätt så bra form då man bl.a tog poäng i den näst senaste matchen som var mot seriefavoriterna Gripen. Spelare i laget att hålla ett extra öga på är givetvis ryssen Dimitrij Loginov som tidigare representerat AIK i Elitserien men även pålitlige målskytten Gabriel Augustsson som snittar ett mål per match.



- I senaste matchen mot Katrineholm så kom vi inte upp i nivå varken kollektivt eller inviduellt, det blev mycket slarv och lite spel på chans och då är det svårt att vinna bandymatcher, men om vi kan vända på det den här helgen och komma upp i den nivån vi vet att vi kan så ska vi ha bra chans till att ta full pott men det gäller att hela laget verkligen gör sitt, avslutar Victor Lindblom.




Bortamatchen mot Västanfors har avslag 14.00 på Västanfors IP och om man inte kan se matchen på plats i Fagersta så ser ni den bäst på Kungälvs-Posten.



HEJA KUNGÄLV!

Föregående
Föregående

Fjärde raka förlusten för IFK Kungälv

Nästa
Nästa

Ungdomskollen rullar på med P13