Ungdomskollen rullar på med P13

U12/U13 består av gott gäng killar födda 2009 och 2010. Vi är 26 st spelare i truppen och ett fint gäng ledare som håller ihop det.

Vi tränar tre dagar i veckan under säsong och spelar matcher i Grön serie 7-manna som vi också blandar med Poolspel då och då. Vi är enda laget i distriktet som har två lag i denna serie vilket visar på bra bredd.

Det händer mycket med killarna i denna ålder med utvecklingen. Vi har nu kommit i den ålder och mognad där vi verkligen försöker att spela bandy. Fokus är inte att tuta och köra så långt det går utan vi bygger ett spel där bollen ska rulla runt i laget med hög delaktighet. Man måste inte anfalla hela tiden utan det är bra att äga boll inom laget och passa hem, byta kant och börja om. Låter lätt i teorin men i verkligheten är det såklart svårare men vi märker att det görs framsteg hela tiden.

Nästa år börjar 9-manna komma igång och då blir det helt andra ytor än på 7-manna och vi försöker förbereda oss för detta i många av de övningar vi gör med längre passningar, överlämningar och inte så mycket bolltransport.

Vi är lyckligt lottade att ha en stor och härlig grupp att jobba med. Killarna är snälla mot varandra och har roligt på och utanför planen. Det finns en framtidstro att vi kan bygga något riktigt bra av detta laget.

/Ledarna

Föregående
Föregående

Spännande helg väntar för IFK Kungälv

Nästa
Nästa

Tung Förlust mot Katrineholm.