Tung Förlust mot Katrineholm.

Katrineholm drog längsta stråt i en underhållande match med många sidor och karaktärer.

Denna matchen blev väldigt spännande, fartfylld och välspelad. Det blev en jämn match och båda lagen gjorde bra prestationer i spelet, i matchen och hade bra taktiker stundtals. Katrineholm avslutade starkare och hade en bättre avslutning och vilja i slutet av matchen och spelade med en pondus i sitt spel.

Matchen börjar med att Kungälv gör en spelstart och skapar en hörna på ett lyft, på denna hörna gör Gustav Olsson 1-0. Victor Lindblom börjar också första halvlek bra och gör flera kvalificerade räddningar på skott och frilägen. Kungälv skapar flera farliga lägen genom en hörnretur, inbrytning från sidan och kantlägen. Katrineholm har haft några lägen men det är Kungälv som är farligast.

Eric Lisell gör sedan 1-1 på ett mycket fint skott utifrån som Victor Lindblom var skymd på. Sedan slås det ett fint lyft till Patrik Sunnanängs som går runt i Katrineholms straffområde och gör 1-2. Kungälv forsätter skapa några lägen genom exempelvis Hugo Andersson och Victor Uhlin och är det bättre laget i första halvlek men Katrineholm har skapat flest hörnor. 1-2 är halvtidsresultatet.

I andra halvlek kommer Katrineholm ut som de piggare laget och gör två mål inom loppet av 3 minuter . Gustav Mattsson skjuter i mål efter ett fint uppbyggt anfall. Sedan gör Linus Doktare 3-2 med ryggen mot målet efter ett snyggt anfall. Kungälv känns lite passiva i försvaret. Sunnanängs skapar ett läge men missar, Kungälv har också tagit en time out efter den trevande inledningen. Efter det så bryter Hugo Andersson igenom på kanten och spelar igenom hela straffområdet snyggt till Sunnanängs som gör 3-3 ur snäv vinkel. Efter detta är det ingen struktur i matchen under en period och det är nervöst på planen det märks att poängen är viktiga. Katrineholm bränner en straff i 72 match minuten. Sedan väger matchen över till Katrineholm igen och man visar upp ett riktigt starkt och stabilt spel. Robin Hellqvist skjuter in 4-3 i 78 minuten och sedan lyfter man bollen till Niklas Messi Eriksson som punkterar matchen till 5-3 till Katrineholm i minut 85. Kungälv jagar kvitterings mål i slutet av matchen och lyckas med en reducering till 5-4 i slutminuten men kommer inte närmare en så, återigen gjorde Patrik Sunnanängs mål.

Kungälv är det bättre laget i första halvlek och börjar framförallt väldigt bra. det är högt tempo hela den halvleken och fint passnings, anfallsspel men även defensivt bra jobb i båda lagen. Andra halvlek börjar Katrineholm bäst i och har ett starkare och tyngre spel det känns som man är lite mer in övade på vad man skall göra. Kungälv kan vara påverkade utav att det varit covid i laget och även att orken tryter då.

Slutresultat 5-4 till Katrineholm, bra idag i Kungälv tycker jag Hugo Andersson, Patrik Sunnanängs var. Men hela laget visar att man kan i vissa perioder.