Förlängda kontrakt

Jimi Corneliusson och Viktor Lindblom förlänger sina kontrakt med IFK Kungälv

Viktor Lindblom förlänger sitt kontrakt med IFK Kungälv för ytterligare en säsong. Viktor har varit en stabil sista utpost under många år i föreningen och toppen i karriären är SM-guldet med IFK Kungälv P18 2012, Här klickar ni och 2:02 in i inslaget kommer Viktor till tals. Han rankas som en av allsvenskan absolut bästa målvakter och han har sin styrka i närspelet där de flesta bollar tas omhand. Viktors storlek och smidighet gör ju inte saken sämre. Som ett bevis på sin skicklighet avslutade Viktor förra säsongen i IFK Vänersborg som backup till Kyllönen som hade lite problem med skador. En match blev det men tyvärr förlust mot AIK. Kungälv är naturligtvis glada över att det redan så här tidigt på säsongen är klart med kontraktet.

Även målvakten Jimi Corneliusson väljer att förlänga sitt kontrakt med två nya säsonger. Jimi har varit med för att se och lära denna säsong. Debuten i A-lagsburen skedde under de mest värsta förhållanden man kan tänka sig som "rockie". Förlusten mot Boltic med 15-5. Det kan knäcka vem som helst men efter att begrundat matchen har den nu sjunkit in och Jimi vill fortsätta att utvecklas i IFK Kungälv och under målvaktstränare, Johan Roléns, vingar. Det är glädjande för IFK att Jimi förlänger med klubben och att matchen i Karlstad är lagd till erfarenhetsbanken.

Jimis kvaliteter är att han är lugn och metodisk i sitt målvaktsspel och utvecklingsbar. Skall bli spännande att följa Jimi. För er som minns så lirade han gitarr och sjöng IFK-låtarna på en "before bandy" för några år sedan och att musik är en stor del av hans intresse går heller inte att ta miste på. Klicka här så får ni se och höra. Äpplet faller ju inte så långt från trädet sägs det och det är vår låtskrivare, Urban Corneliusson, som är pappa till Jimi. Urban ser ni till höger i IFK-tröja i denna klassiker, Västra Gatan (Ner till Skarpe Nord) Klicka och njut.

Tack vare föreningens oerhört hårda, men nödvändiga och lyckade arbete med att sanera ekonomin är nu elitlicensen i hamn och längre kontrakt kan börja skrivas igen. Oerhört skönt och det ger stabilitet efter många år med 1-årskontrakt så "stay tuned", det kommer att hända mer.

Truppen ser nu ut som följande.

Gustav Ek
Edvin Isaksson
Viktor Lindblom
Jimi Corneliusson

Föregående
Föregående

Kalix på bortaplan avslutar säsongen

Nästa
Nästa

Effektivt Åby/Tjureda tog hem segern på Skarpe Nord