Effektivt Åby/Tjureda tog hem segern på Skarpe Nord

I säsongens sista hemmamatch förlorade IFK mot Åby/Tjureda som nu går in i kvalserien

Matchen började piggt från båda lagen och chanserna avlöste varandra men utan utdelning. IFK kom fint runt på kanterna men inspelen gick förbi eller rensades undan. I sjuttonde matchminuten hittade dock Åbys/Tjuredas, In-Fa-Lin, fram till Viktor Johansson som sköt otagbart förbi Viktor Lindblom i Kungälvs bur.

IFK fortsatte dock att trumma på med att komma runt på kanterna men avsluten resulterade i bollen rensades eller gick till hörna. Hörnorna var idag inget som stämde för IFK utan de slogs bort eller missades helt. Till saken kan nämnas att Pang-Pang Persson inte kom till start utan vilade en skada från i söndags och då är skyttet lite brandskattat för IFK del och ruset blir enklare för Åby/Tjureda.

En som hittade målet på hörna var däremot Adam Rudell som i slutet på första halvlek stenhårt slog in Åby/Tjuredas andra mål för kvällen.

I andra halvlek var isen hoppig och ställde till det för spelarna då bollen hoppade över klubban hela tiden och var svår att både driva och passa men Åby/Tjureda lyckades ändå vaskade fram ännu en hörna som Filip Fransson slog in bakom Lindblom.

Kungälv hade ändå bestämt sig att ge matchen en chans och trummade på och kom runt kanterna gång efter annan men bollen ville inte in i dag utan först i matchminut 83 fick Joel Emanuelsson in IFKs reduceringsboll fint framspelade av Hugo Andersson.

Ett antal chanser till jobbade IFK sig fram till men idag räckte inte entusiasm och vilja ända fram. Åby/Tjureda var egentligen inte så mycket bättre men mer effektiva och vann därför rättvist. Laget ställs nu mot Frillesås, Bollnäs, LAIK eller Nässjö i en rak dubbelserie där ettan och tvåan spelar elitserien 2022-2023

Till saken hör att Kungälv ikväll saknade Patrik Sunnanängs, Daniel Strömqvist, Robert Thelin och Pang-Pang Persson som alla stod över och vilade. På grund av detta så fick Kasper Timbrelli, 16 år göra debut och virvlade runt och tog för sig utan att vara blyg och det finns mycket att hämta där om utvecklingen håller i sig. Kasper var uttagen till P17-landslaget för VM men den turneringen ställdes in på grund av Covid 19.

Efter matchen tackade hela A-truppen med ledare och servicestab sin trogna Skarpa-klack och supporterklubb genom applåder och önskade välkomna till nästa säsong.

Nu avslutar IFK på lördag i Kalix och därefter börjar snart försäsongen.

Föregående
Föregående

Förlängda kontrakt

Nästa
Nästa

Sista hemmamatchen på Skarpe Nord