Sista hemmamatchen på Skarpe Nord

Inför säsongens sista hemmamatch för IFK Kungälvs A-lag är det ett kvalspelsjagande Åby/Tjureda som står för motståndet och de vill vinna för att hålla undan för jagande Nässjö IF.

Om isen håller blir det säsongens sista framträdande på Skarpe Nord för IFK Kungälv A-trupp. Div 1 och Allstars har var sin match kvar att spela och efter det är seniorbandy klar för denna säsongen. P19 i ungdomsallsvenskan har även de match på Skarpe på lördag och vi får verkligen hålla tummarna att isen håller. U-lagen i övrigt spelar cuper i Ale Arena och därefter är det slut även för dem.

Åby/Tjureda, 33 poäng behöver som sagt vinna för att hålla undan för jagande Nässjö IF på 31 poäng. Lagt har gått oerhört starkt och enda förlusten är mot seriesegraren Gripen med 8-1 samt oavgjort, 3-3 mot Kalix efter ledning med 3-1. Laget lirade förra säsongen i Elitserien och har kvar större delen av truppen samt även förstärkt med Jonathan Svensson på lån från Vetlanda BK men Åby/Tjureda som moderklubb. Övriga lirare att notera är unge In-Fal-In och vår gamle bekant Adam Rudell. Adam ligger fyra i poängligan på 44 poäng genom 38 mål och sex assist jämför med ettan Esplund på 69 poäng genom 20 mål och 49 assist.

Kungälv orkade resa sig efter debaclet i Karlstad och besegrade Falu BS i söndags med klara 7-2 och detta trots att matchen i rödaste rappet fick flyttas till Ale Arena med matchstart kl. 18:00 mot 16:00 som planerat på Skarpe Nord. Våra spelare är värda allt beröm för att de står ut med den tränings-/ och matchsituationer som de har fått förhålla sig till och ladda efter. Den kommande hallen i Ytterby är verkligen mer än nödvändig och efterlängtad om föreningen skall kunna fortsätta att utvecklas. I matchen mot Falun var energin tillbaka och trots att Falun tog ledningen så reste sig grabbarna och dunkade in målen i god takt. Mathias Åström fick göra debut och tackade för det genom att göra mål och Pang-Pang Persson fortsätter att ösa in mål och denna afton var det fyra som lades till kontot. Herr Persson parkerar på en 13-plats i poängligan med 32 poäng genom 31 mål och en (1)! assist.

Kl 19:00 på Skarpe Nord är det avslag och kom till matchen och stötta gänget till att prestera till seger och möjligen ta femteplatsen i serien när den avslutas på lördag.

Väl mött på Skarpe

Föregående
Föregående

Effektivt Åby/Tjureda tog hem segern på Skarpe Nord

Nästa
Nästa

Ungdomskollen presenterar P15