IFK Kungälv inleder mot elitseriemotstånd

A-laget har varit på is på hockeyrink i Lödöseborg och Oasen under ett antal veckor och kliver på lördag ut den stora isen när man möter elitserienykomlingen Gripen/Trollhättan i Arena Vänersborg. 

Gripen/Trollhättan vann som bekant Bandyallsvenskan i överlägsen stil förra säsongen och har satsat rejält inför sin återkomst till Elitserien. Gripen inledde sin försäsong med att slå Lidköpings AIK med 12-1 vilket innebär att det kommer bli ett rejält test för IFK imorgon.

Gripen har förstärkt laget rejält och har seriens kanske bredaste trupp. Bland nyförvärven finns till exempel Adam Rudell från Åby/Tjureda, tidigare skytteligavinnare i Bandyallsvenskan och som har flera års erfarenhet av elitseriespel, bland annat i IFK Kungälv.  Från elitseriespel kom även William Arvidsson som kommer ifrån två säsonger med AIK där han bland annat var med och tog klubben till SM-final 2021.

I IFK väntas nyförvärvet Lucas Widman göra debut för klubben i A-lagssammanhang. Även nyförvärvet Robin Karlsson från just Gripen/Trollhättan väntas finnas med i laguppställningen. I dagsläget finns inga rapporterade skador i truppen.

Tidigare möten:
2022-01-28 Gripen/Trollhättan-IFK Kungälv 9-5 - Bandyallvenskan
2021-12-26 IFK Kungälv-Gripen/Trollhättan 0-4 - Bandyallsvenskan
2021-09-23 Gripen/Trollhättan-IFK Kungälv 3-3 - Supercupen

Matchfakta:
Gripen/Trollhättan-IFK Kungälv - Träningsmatch
Lördag kl 11.15 Arena Vänersborg
Matchen sänds ej

Supporterklubben Skarpa anordnar resa till matchen.
För information och bokning, klicka här. 

Föregående
Föregående

IFK matchade Gripen men föll sista kvarten

Nästa
Nästa

Hugo Andersson uttagen till U-21 landslagets samling