IFK matchade Gripen men föll sista kvarten

En jämn match mot elitserienykomlingen Gripen/Trollhättan avgjordes sista kvarten när IFK inte riktigt orkade fullt ut.

Det var första gången laget klev ut på stor bana denna försäsongen och för motståndet stod Gripen/Trollhättan, förra årets överlägsna allsvenska seriesegrare som nu värvat friskt inför återkomsten till Elitserien. Trots detta stod IFK upp bra i matchen och utmanade fullt ut. Det var dock Gripen som startade bäst och skapade målchans direkt efter ett bolltapp i IFK-försvaret. Man gjorde också 1-0 efter två minuters spel när Adam Rudell direkt visade klass då han tog ner ett lyft och stänkte upp bollen i krysset. Kort därefter svarade IFK och nyförvärvet Robin Karlsson presenterade sig med ett hörnmål efter fyra minuters spel. IFK gör också 1-2 på hörna genom Patrik Sunnanängs. Adam Rudell var sedan framme på en hörnretur och kvitterade till 2-2. Kort därefter fick Gripen straff där Rudell hade chansen att fullborda ett hattrick men Victor Lindblom räddade straffen. Halvtidsresultatet var 2-2.

I den andra halvleken fortsatte Gripen att driva spelet och IFK fick försvara sig mycket men var ständigt farliga i omställningsspelet. Gripen gör 3-2 efter ett fint lyft på Victor Peterson. IFK svarade med ett lite turligt mål till 3-3 när Erik Olsson slår iväg en boll i ett pressat läge som friställde Lukas Persson.Matchen stod där och vägde när Gripen får en straff där Victor Peterson kliver fram och gör sitt andra mål för matchen. Innan matchen är slut hinner och Adam Rudell vara framme på en retur som fastställer slutresultatet till 5-3.

IFK hade problem i spelet med boll men försvarade sig fint under hela matchen och har mycket att ta med sig för fortsättningen.

Matchfakta:
Gripen/Trollhättan-IFK Kungälv 5-3 (2-2)
Målskyttar IFK: Robin Karlsson, Patrik Sunnanängs, Lukas Persson
Publik: 240

Föregående
Föregående

Nytt datum för kick-off

Nästa
Nästa

IFK Kungälv inleder mot elitseriemotstånd