IFK drar ända in i Hälsingland

Den här helgen tar IFK Kungälv bussen norrut för bortamatcher mot Falu BS (lördag) och Ljusdal (söndag) i Bandyallsvenskan.

IFK har inlett säsongens seriespel över förväntningarna. Bland flera bra matcher kan nämnas bortamötena med Lidköpings AIK och Åby Tjureda samt hemmakamperna mot Kalix och Katrineholm. Bara en förlust på sju matcher är imponerande.

Defensiven är stark. Spelarna hjälper varandra, man spelar tätt och alert, snackar bra, hittar rätt i positionerna och med markeringen. 

Framåt har målen trillat in och poängen kammats hem. Patrik Sunnanängs, Lukas Persson, Hugo Andersson och Viktor Uhlin har klivit fram och levererat. Det har gjorts många mål på fasta situationer. Mot Katrineholm senast såg vi prov på några kreativa hörnvarianter. Däremot var det nog inte många som hann se vad som hände när Lukas Persson i andra halvleken höjde klubban för att slå ett frislag. När målvakten reagerade låg bollen i nätet bakom honom. 

Att det skapas så många frilägen är också positivt men om man ska vara lite kritisk kan man kräva fler mål på så många chanser. Här gäller att den som får läge inte tappar fokus, utan håller koll på mål och målvakt och agerar med precision och kyla.

Så här långt är IFK:s facit fyra segrar, två oavgjorda och blott en förlust. Kanske kan vinstkontot ökas på både en och två gånger i helgens matcher. Låt oss hoppas det.

Alla i A-truppen är friska och krya. Nye Edvin Isaksson (från IFK Vänersborg) ser ut att bli spelklar till helgens möten. Lägg därtill att Gustav Ek är tillbaka efter avstängning.

Sportsligt har varit fina förutsättningar i Kungälv på sistone, med minusgrader, uppehållsväder och fin is på Skarpe Nord.

Lördagsmotståndaren Falun har startat serien knackigt. Tabelltraden är en spegelvänd kopia av IFK Kungälvs med en förlust, två oavgjorda och fyra förluster. Men laget har kapacitet och är garanterat svårslaget hemma på Lugnet.

Vår söndagsmotståndare har börjat bättre än Falun men snudd på dåligt för att vara Ljusdals BK. Summa åtta poäng på sju matcher är inte i nivå med förhoppningarna men den klena skörden kan i viss mån skyllas på tufft motstånd. 

LBK har genomgått en generationsväxling på senare år och man har i de inledande matcherna ställt upp med ett ungt lag med en medelålder på 22 år. Bland ungtupparna kan nämnas Elias Swartswe, Noa Djäkner, Isak Flodberg och Marcus Lindholm.

Några av lagets mest meriterade spelare är målvakten Patrik Aihonen och förre storskytten Jonas Petersson, som skolats om till back. Spelarna som stått för flest poäng hittills är Noa Djäkner (6+3), Marcus Lindholm (7+1) och Edwin Nilsson.

Glenn Skoglund & Sten Jutéus


Föregående
Föregående

Två poäng borta mot Falun

Nästa
Nästa

Boka dina platser till uppladdningen inför annandagsbandyn