Två poäng borta mot Falun

IFK Kungälv går som tåget i Bandyallsvenskan. På lördagen noterades säsongens femte seger när Falu BS besegrades med 4-2 på Lugnet i Falun. På söndag väntar match mot Ljusdals BK i Ljusdal.

Lukas ”Pang-Pang” Persson har varit ett stort utropstecken i IFK-anfallet hittills i vinter. Gång på gång har han visat vägen med mål i viktiga lägen. Så även i lördagsmatchen mot Falun, där IFK:s skarpskytt efter drygt 20 minuter prickade in matchens första mål, framspelad av Joel Emanuelsson.

 IFK tilläts inte njuta av överläget i målprotokollet i mer än fem minuter. Kvitteringen till 1-1 ombesörjdes av Axel Berglund efter 26 minuter.

 Falun i sin tur hann knappt jubla färdigt förrän bollen som betydde 1-2 låg i nätet bakom hemmakeepern Patrik Hedberg. Fullträffen var Patrik Sunnanängs trettonde i vinterns seriespel.

 IFK-förhoppningarna om att gå till halvtidsvila med en uddamålsledning grusades då Faluns Isak Johansson slog in 2-2 i den 41:a minuten.

 I den andra halvleken satte IFK högsta fart från början med sikte på att återta ledningen. 

 Det dröjde exakt tre minuter innan bollen återigen låg i nätmaskorna bakom Patrik Hedberg i hemmamålet, denna gång sedan Viktor Uhlin slagit till. Målet var hans femte i vinter. 

 Frågan var om Falun skulle kunna resa sig en tredje gång och bjuda IFK match om segern. Det nekande svaret levererades efter en timmas spel då Patik Sunnanängs slog in matchavgörande 2-4, framspelad av Hugo Andersson.

 Med två måls ledning kunde IFK lägga all kraft på att vårda bollen och de hägrande poängen. 

 Det officiella matchprotokollet skvallrar om en jämn match, där hörnor och frislag fördelades jämnt mellan lagen. Falun vaskade fram nio hörnor och gjorde mål på en av dem (den första). IFK skapade åtta hörnor men ingen av dem resulterade. IFK drabbades av två utvisningar, Falun av en. 

 Noterbart i övrigt att Victor Lindblom traditionsenligt vaktade IFK-målet, att Lukas Persson och Patrik Sunnanängs båda är topp fem i den allsvenska skytteligan (med 14 fullträffar var) och att nyförvärvet Edvin Isaksson kom ifrån sin IFK-debut med den äran. Han spelade med nummer 45 på ryggen och tyckte efteråt att den egna insatsen var “helt OK”.

 Nästa IFK-match väntar redan under söndagen, då Ljusdals BK svarar för motståndet. Matchen börjar klockan 15 och du kan, förhoppningsvis, följa den via Kungälvs-Postens hemsida. Med reservation för att tekniken inte sätter käppar i hjulen, som skedde på lördagen då prenumeranterna som ville se mötet mellan Falu BS och IFK Kungälv i stället serverades rörliga bilder från matchen i samma serie mellan Ljusdal och Gripen.

 Tv-bilderna avslöjade stora brister hos gulklädda LBK. Så stora att det blir IFK som får finna sig i att favoritstämplas inför söndagsdrabbningen på klassiska IP i Ljusdal.

 

Matchfakta Falu BS - IFK Kungälv

 0-1 Lukas Persson (Joel Emanuelsson)

 1-1 Axel Berglund

 1-2 Patrik Sunnanängs (passning Hampus Pettersson)

 2-2 Isak Johansson

 2-3 Viktor Uhlin (passning Daniel Strömquist)

 2-4 Patrik Sunnanängs (passning Hugo Andersson) 

 Utvisade, IFK: Lukas Person (10), Daniel Strömquist (10)

Föregående
Föregående

Vinst mot Ljusdal

Nästa
Nästa

IFK drar ända in i Hälsingland