Vinst mot Ljusdal

Matchstraff hörnkavalkad och mycket mål i Ljusdal på söndagen.

Matchen börjar med flera lyft från Kungälv och man vill utnyttja att Ljusdal har varit lite darriga på just lyft. Ett utav lyften leder till att Jonas Pettersson river ner en Kungälvs spelare i friläge och han får då matchstraff redan i den 4 minuten. Kungälv gör sedan 1-0 genom ett lyft som går fram till Patrik Sunnanängs som drar målvakten och lägger in 1-0. Kungälv gör 3 mål på 5 hörnor i första halvlek och det första är det Lukas Persson som skjuter i nättaket till 0-2. Kungälv kommer sedan helt rena i ett friläge men målvakten räddar och det blir hörna som Kungälv gör 3-0 på genom Joel Emanuelsson. Efter detta tar Ljusdal lite mer initiativ i matchen och skapar ett friläge som Lindblom i Kungälvs målet räddar. Inledande i matchen är det Kungälv som dominerat och spelat bra och hållt i bollen och kommit runt på kanterna, men även med lyft. Kungälv gör sedan 0-4 genom Lukas Persson återigen på hörna som snyggt Hugo Andersson fixat genom vägpass på högerkanten och en fin skridskoåkning. Nu tar Ljusdal timeout vilket är lite sent kan tyckas när det redan står 0-4 i den 15 matchminuten. Ljusdal fortsätter att skapa lite lägen efter timeouten men det är Kungälv som gör 0-5 genom Hugo Andersson snyggt passande fram sig på vänsterkanten då han sen sprätter upp den i krysset. 1-5 kommer sedan genom en uppåkning på vänsterkanten och ett inspel där man vinner bollen i mitten och lägger in den genom kaptenen Marcus Öhman. Viktor Uhlin skapar sedan en hörna som han själv sätter dit till 1-6. Efter detta mattas Kungälv av lite i första halvlek och Ljusdal gör 2 mål, ett på straff i krysset och ett på hörna. väldigt många hörnor i halvleken och utdelning för framförallt Kungälv.

I andra halvlek börjar Kungälv med en del och bjudningar och Ljusdal skapar en del lägen men Lindblom storspelar i målet bland annat ett par frilägen och en straff skapar man, men ingen utdelning. Spelet är mest Ljusdals i andra halvlek en så länge men Kungälv deffar bra och spelar tätt. Kungälv skapar också många hörnor i andra och man gör mål på hela 3 stycken utav dom alltså 6 hörnmål i hela matchen av Kungälv helt otroligt. Totalt är det 10 hörnor för Kungälv i matchen och man gör mål på 6 st. 60% utdelning riktigt vasst. Kungälv avslutar också andra halvlek med ett snyggt mål där Lukas Persson gör 4-10 på en genomskärare av Joel Emanuelsson som skär genom Ljusdals försvar. andra halvlek slutar 2-4 och matchen totalt 5-10. Det kändes inte riktigt som att Ljusdal var nära någon gång man kunde reducerat till 4-6 genom en straff men missade då. Sedan var de för många mål upp genom hela matchen. I Kungälv skall alla spelare ha beröm och gör en väldigt pigg insats och är vakna i stort sett hela matchen. Man spelar säkert i andra i defensiven när man behöver det och kan också ställa om och spela fint anfallsspel när man känner sig lite piggare. Dock var det en väldigt stor utdelning idag och man kan inte räkna med det jämt och målvakterna var också bra i båda målen.