IFK Kungälv åker till Västmanland

Matcherna i Bandyallsvenskan duggar tätt för IFK Kungälv som denna tisdagsafton beger sig till Västmanland och närmare bestämt Västerås för spel i ABB Arena mot sjundeplacerade TB Västerås som på sexton matcher spelat in femton poäng.


IFK Kungälv spelade sin första match på över tre veckor i lördags då UNIK gästade Skarpe Nord och då blev det en skön seger med 6-3 efter att Kungälv kunnat gå ifrån med ett par bollar redan i paus. Tack vare många inställda matcher så kommer matchandet nu att dugga tätt och efter den här utflykten till Västerås så väntar sedan två matcher under helgen.


- Det är skönt att vara igång igen även om det var lite ovant och trötta ben på slutet i matchen i lördags, men i det stora hela så blev det en ganska så stabil seger och vi har en go känsla i gruppen efteråt. Även om jag inte har deltagit i några möten mot TB med Kungälv de senaste åren så har jag ändå kunnat notera att det varit tighta matcher, men vi går som vanligt in i denna matchen som inför alla andra och vi kommer att jobba hårt ute på planen och försöka utnyttja våra styrkor som ska ge oss två nya poäng, säger IFK Kungälvs mittfältare Patrik Sunnanängs.



Om man ser till kvällens motstånd TB Västerås som tidigare hette Tillberga Bandy så är det ett ungt lag som blandar och ger lite i sina prestationer och som en bra dag kan slå vilket lag som helst i serien samtidigt som dom också kan förlora mot alla lag. Man har gjort totalt åtta säsonger i Sveriges högsta serie där den senaste var 2017/2018. Om man ser till spelare i denna säsongens trupp så är det Edvin Porswald som toppar den interna poängligan med 10 mål och 10 assist följd av tidigare Elitseriespelaren Måns Engström och Melker Westman som denna säsongen även har matchats med Västerås SK i Elitserien. Två andra värda att nämna är förstås den numera trots sin ringa ålder rutinerade Elitseriespelaren Kasper Sandgren som även han alternerar med spel i Elitserien samt Allsvenskan och är en attraktion på isen med sin fina skridskoåkning samt en av Sveriges största målvaktslöften i Benjamin Pizzoni Elfving.



- Som det har sett ut så spelar TB med hög fart och gör mycket mål, så det finns nog en risk att det böljar en hel del fram och tillbaka där jag tror att vår defensiv kommer att bli avgörande, avslutar Patrik Sunnanängs



För er som inte kan följa matchen på plats i Västerås så kommer matchen att visas på Kungälvs-Posten med sändningsstart 18.50.



HEJA KUNGÄLV!

Föregående
Föregående

Dramatisk rysare i Västerås avgjordes till IFKs fördel

Nästa
Nästa

Jontefondsmatchen 2022 blir fredagsmatch mot Boltic