Dramatisk rysare i Västerås avgjordes till IFKs fördel

IFK Kungälv tog under tisdagskvällen två blytunga poäng när TB Västerås besegrades på bortaplan med siffrorna 5-4 efter ett sent avgörande av Kungälv i matchminut 89.

1:a halvlek

Det var ett Kungälv som kom ut och tog tag i matchen direkt från start och gjorde även matchens två första mål där det första kom efter knappa fem minuter då Joel Emanuelsson stod för ett fint lyft fram till Patrik Sunnanängs som sedan serverade Lukas Persson ett friläge och då är det allt som oftast mål. Kungälv vaskade även fram ett par hörnor där det skulle bli utdelning på den tredje då Joel Emanuelsson fick på en fin träff fram till 2-0. TB Västerås hade även dom ett par chanser men det var ett samlat försvarsspel från Kungälv som gjorde att man fick chansen att även göra 3-0 och det var riktigt nära när Edvin Isaksson fick till en ordentlig träff men dessvärre så var ribban ivägen den gången. Istället kunde TB gå till motattack och bara sekunder efter så låg bollen i Kungälvsmålet istället fram till 1-2. Det var dock ett IFK Kungälv som bet i och man kunde istället för att släppa in ett 2-2 mål göra 1-3 då junioren Hugo Nilsson med sina sexton år som fick göra Allsvensk debut med IFK stod för ett fenomenalt förarbete till Hugo Andersson som kunde slå in bollen i mål. TB vägrade dock ge sig och innan halvlekens slut så hann man också med att reducera ytterligare en gång och därmed så hade Kungälv en 3-2 ledning med in i paus.

Halvtidsresultat: 2-3

Andra halvlek

Efter att ha fått snacka ihop sig i halvtid så kom IFK Kungälv ut på ett rejält sätt i början av den andra halvleken och man fick också snabb utdelning efter att Viktor Uhlin drivit upp bollen på offensiv planhalva och sedan slagit en öppnande passning ut till Hugo Andersson på högerkanten som satte full fart framåt innan han elegant lyfte in den i straffområdet där en fristående Patrik Sunnanängs kunde raka in 4-2.

Då var det många som nog trodde att IFK Kungälv skulle rycka ifrån men det var ett skickligt och väl kämpande TB som kom tillbaka med två raka mål då dom först fick en hörna från vänster som förvaltades på absolut bästa sätt och sedan var det en riktig drömträff fram till 4-4 i matchminut 69.

Omgående efter kvitteringsmålet så kom även en Time Out ifrån Kungälv, men det var ett rätt så nertryckt bortalag stora delar i matchens slutskede och det var väldigt länge ovisst om det överhuvudtaget skulle bli någon segrare i den här tuffa bataljen. Men jodå det skulle det till slut bli. Med bara sekunder kvar till att tilläggstiden skulle ta vid så skaffade Kungälv fram sin sjunde hörna i matchen och det var en härlig variant publiken i ABB Arena bjöds på då Patrik Sunnanängs bröt hörnan och sedan spelade in bollen mot den bortre stolpen där Hugo Andersson kunde vispa in segermålet för IFK Kungälv fram till 5-4 och det var också Hugos andra mål i matchen.

- Det är två otroligt tunga poäng och en fantastisk känsla och viktigt för oss att det rullar på nu när det blir rätt så tight matchande. Sen är vi ett gött gäng både på och utanför planen och då blir det att man både spelar och krigar för varandra ute på isen vilket man också hoppas syns för våra supportar, säger IFK Kungälvs mittfältare Hugo Andersson

Slutresultat: 4-5

Närmast väntar nu det uppskjutna trettondagsderbyt mot Gripen Trollhättan på fredag den 28 januari kl. 19:00. Skarpa ordnar supporterbuss. Kontakta supporterklubben om du vill åka med. Covidpass nödvändigt och även sittunderlag då inomhus numera enbart är sittplatser, även på ståplats.