Revanschdags mot Gripen

På fredag kväll får IFK Kungälv chans till revansch borta mot Gripen Trollhättan BK efter 0-4 på Skarpe Nord under Annandagens derby.

Det blir tuffast tänkbara motstånd när IFK Kungälv tar 45:an upp till Trollhättan på fredag kväll. Gripen har bara förlorat en match av 14 och ligger tvåa i tabellen bara två poäng efter serieledande Lidköpings AIK, trots fyra matcher mindre spelade. För IFK Kungälvs del har återstarten inneburit två raka segrar. Segrarna tillsammans med en period av mer kontinuerlig träning ger lite hopp inför fredagens derby.
- Känslan är god i laget, matchovanan finns kvar lite grann men våra två segrar har gett oss lite självförtroende. Gripen har haft ett liknande läge som oss när det gäller covid i truppen så det ska bli kul att möta dem nu, säger rutinerade Patrik Sunnanängs.

Det råder en försiktig optimism i samtalet. Chansen till revansch dyker upp ett par gånger.
- Vi har positiva känslor efter vår oavgjorda match i cupen borta mot Gripen. Får vi träff på dem så kommer vi vinna. Det gäller att vi håller ihop det i matchinledningen, det blir viktigt. Gripen gillar att ha bollen och vi måste vara täta. Vi har ett rejält sug efter revansch i laget, säger Patrik Sunnanängs.

IFK Kungälvs supporterklubb Skarpa Gubbar har också laddat upp så det lär bli tryck även på läktaren.

Matchen mot Gripen Trollhättan BK startar 19.00 på fredag kväll i Slättbergshallen.

Föregående
Föregående

Förlust mot Gripen - trots drömstart

Nästa
Nästa

Dramatisk rysare i Västerås avgjordes till IFKs fördel