Förlust mot Gripen - trots drömstart

Trots en drömstart med 3-0-ledning så lyckades inte IFK Kungälv rå på Gripen Trollhättan BK på bortaplan.

Första halvlek:

Tvärtemot annandagens match så var det IFK Kungälv som rivstartade och tog ledningen med 0-2 innan matchuret ens hade tickat fram till fem minuter. Första målet gjorde Lukas Persson och andra satte Hugo Andersson, båda assisterades av Edvin Isaksson. IFK visade upp ett stabilt försvarsspel och Gripen kom inte till några större chanser. Victor Lindblom i Kungälvskassen tog hand om de avslut som kom emot honom. I den 37:e minuten fick IFK en hörna där Viktor Uhlin sköt och på returen pangade junioren Hampus Pettersson upp bollen i nättaket och 0-3 till Kungälv. Tyvärr ledde en försvarsmiss till 1-3-reducering genom Gripens fyrfaldige världsmästare Johan Esplund. Och nästan direkt på avslag fick den före detta Kungälvsspelaren Mikko Lukkarila en perfekt djupledsboll som han förvaltade och reducerade till 2-3, vilket också blev halvtidsresultat.

Halvtidsresultat: 2-3

Andra halvlek:

Innan två minuter spelats kvitterar Gripen till 3-3 genom Christoffer Norin. Strax därefter sätter Kungälvsbekantingen Mikko Lukkarila 4-3 på straff. Två och en halv minut senare kvitterar Edvin Isaksson till 4-4. Minuten senare gör hemmaspelaren Markus Eriksson 5-4, men det tar en dryg minut innan Patrik Sunnanängs kvitterar till 5-5. Det är spelmässig fördel Gripen som gör 6-5 genom Christoffer Norin och bara tre minuter därefter gör Robin Karlsson 7-5 till hemmalaget. Mer öppet spel och det gynnar hemmalaget. Mikko Lukkarila gör två mål till och hemmalaget drar ifrån till 9-5 i en målrik andra halvlek.

Målskyttar IFK: Lukas Persson, Hampus Pettersson, Hugo Andersson, Patrik Sunnanängs, Edvin Isaksson.