Information gällande spel i Ale Arena

Med anledning av frågor gällande A-lagets spel i Ale Arena till helgen vill klubben ge bakgrunden till beslutet och samtidigt meddela att ambitionen är att ett antal matcher kommer att spelas där under säsongen. 

Skarpe Nords isproblematik även under gynnsamma väderförhållanden har skapat förutsättningar som inte är förenligt med elitidrott. Under förra säsongen tvingades klubben med kort varsel flytta flera matcher samtidigt som banan var nedstängd under en del av säsongen vilket försvårade det ytterligare för verksamheten. 

Detta ledde till att spelartruppen inför beslut om förlängning av kontrakt meddelade ett starkt önskemål om att fortsätta träna i Ale Arena men även att spela ett antal matcher inomhus för att fortsatt kunna utvecklas och satsa mot Elitserien. Detta har varit, och är fortsatt också en viktig pusselbit i dialog med nyförvärv. Mot denna bakgrund tog styrelsen ett inriktningsbeslut om att i första hand, när det är möjligt även spela matcher i Ale Arena under säsongen. Det vi vet i dagsläget är att de två inledande hemmamatcherna kommer att spelas i Ale Arena samt att derbyt mot Surte den 6/1, matchen mot Boltic och Jontefondsmatchen kommer att spelas på Skarpe Nord, då andra aspekter väger över. Övriga matcher kommer att meddelas inom kort. 

Klubben har fört diskussion med supporterklubben Skarpa om uppladdning samt transport inför hemmamatcherna i Ale Arena och de har presenterat en lösning som genomförs redan nu i helgen där buss kommer att avgå från gamla busstationen. Läs mer på skarpagubbar.se 

Vi hoppas att du kommer och ger laget ditt stöd i de spännande matcherna nu i helgen!

Undertecknat Ola Dagliden, ordförande IFK Kungälv

Föregående
Föregående

Två härliga segrar i helgen

Nästa
Nästa

IFK bjuder in till lunchträff