Två härliga segrar i helgen

IFK Kungälv lyckades till slut vinna även helgens andra match när Robin Karlsson avgjorde i slutminuten mot IK Tellus vilket innebar att man tog fyra poäng då det även blev seger mot Kalix i lördags. En fartfylld och trevlig helg i Ale Arena.

Först ut var Kalix som på fredagskvällen hade spelat oavgjort mot Surte och dessutom fått en nyckelspelare i Janne Rintala skadad. Det var ett tröttkört Kalix som Kungälv inte hade några problem att köra ifrån trots drömstart med 0-1 till Kalix efter mål på hörna efter mindre än en minut spelad. Kungälv vände dock snabbt och hade 5-1 i halvtid som blev hela 8-1 till slut.

Desto jämnare blev det mot Tellus. Efter en jämn första halvlek ledde IFK med 3-2 och utökade dessutom till 4-2 i den andra halvleken innan Tellus gjorde två snabba mål till 4-4 med dryga kvarten kvar att spela. Därefter bytte lagen målchanser men det var först i slutminuten som Robin Karlsson avgör matchen efter en tilltrasslad situation i straffområdet. Vilt jubel bland laget och supportrarna som alltså kunde stänga helgen med fyra poäng på kontot.

IFK Kungälv - Kalix 8-1 (5-1)
Målskyttar IFK: Robin Karlsson 3, Hugo Andersson 2, Lucas Widman 2, Patrik Sunnanängs