Äntligen match igen för IFK Kungälv

Ikväll med avslag 19.00 så är det äntligen dags för IFK Kungälv att återigen få äntra isen i en tävlingsmatch då årets första match väntar när IF Boltic står för värdskapet hemma i sin nya hall på Tingvalla.


Det har varit ett par jobbiga veckor för IFK Kungälv med spelare samt ledare som varit sjuka och därför har man varit tvungna att skjuta upp dom matcher som egentligen skulle ha spelats under det nya årets inledande veckor. Nu är dock IFK Kungälv redo igen och man kommer få ta sig an totalt 13 matcher under 6 veckor som nu återstår av Bandyallsvenskan om man ser till dagens spelschema.


- Det har varit speciella veckor den senaste tiden då vi åkt på sjukdomar inom laget i omgångar och har därför inte kunnat träna på som vi önskar och vid flera tillfällen har det inte varit mer än 6-7 spelare på träningarna. Vi har dock försökt hålla lågan uppe för att få till rejäla träningar trots manfallet och nu börjar vi även få tillbaka fler och fler spelare i träning även om det fortfarande är ett par som är sjuka, säger IFK Kungälvs mittfältare Patrik Sunnanängs.

IF Boltic som står för motståndet denna afton har kunnat matcha på efter nyår och ligger efter fjorton spelade matcher på en åttondeplats i tabellen med tolv inspelade poäng. Den senaste matchen spelade dom så sent som i söndags då man förlorade på bortaplan mot Åby/Tjureda med 6-0. I sitt spel så förlitar sig Karlstadlaget väldigt mycket på Jacob Bucht som valde att flytta hem till Värmland och Karlstad igen efter flera framgångsrika säsonger i Elitserien där han tog två SM-Guld med Västerås SK, men representerade även föreningar som GAIS och Hammarby. Utöver Bucht så har man även en pålitlig målskytt i Gustav Jansson.

- Vi är riktigt taggade på att få komma igång igen med matcher och vi har även höga krav på oss själva i gruppen där vi vill komma ut och följa våran matchplan som vi sätter till fullo och jobba hårt. Vi vill variera med långt spel samtidigt som vi ska fortsätta utveckla vårat eget spel med bollen utan att tappa i våra omställningar. Det blir en tuff match nu direkt i våran återstart mot ett Boltic som gärna vill spela mycket i djupled och säkerligen kommer att göra det även mot oss. Men när det väl kommer till kritan så handlar det om våran egen inställning och den är att vinna varje match vi ställer upp i, avslutar Patrik Sunnanängs.

HEJA KUNGÄLV!

Föregående
Föregående

Återstart med UNIK på besök

Nästa
Nästa

Ungdomskollen drar igång med Skridskokul och Bandyskolan