Ungdomskollen drar igång med Skridskokul och Bandyskolan

Trots ny pandeminsäsong, har både Skridskokul och bandyskolan kunnat dra igång då ju Skarpe Nord är utomhus.

Skridskokul drivs av IFK Kungälv och många andra bandyklubbar i Sverige på ett initiativ från Svenska Bandyförbundet och är möjligt tack vare Svenska Spels engagemang i Svensk Bandy. Syftet är enkelt, alla ungar ska ha rätt att lära sig åka skridskor.

På den här nivån handlar det inte nödvändigtvis om sporten bandy. Fokus ligger på att åka skridskor, kan man det får man senare välja vilken väg man tar. Förhoppningsvis vill man fortsätta med IFK Kungälv och bli en riktigt vass bandyspelare!

Hos oss är alla välkomna oavsett förkunskaper. Vi lär ut skridskoåkning på ett lekfullt och genomtänkt sätt. Alla lekar och övningar har en baktanke även om det inte alltid märks. När vi liknar köttbullar tränar vi på att böja ordentligt på benen, skottar vi snö med skridskon lär vi oss bromsa. När fiskynglen (barnen) blir jagade av gäddorna (vuxna) kan man helt plötsligt åka fortare än vad man kunnat ana. Det gör att barnen glömmer sin komfortzon och då utvecklas de ännu mer.

Som vanligt genomförs övningarna på barnens premisser. Vill man vila gör man det, vill man berätta om hur helgen har varit går det lika bra. Här är det barnen som bestämmer takten!

Som tur är finns det många runtomkring som hjälper till annars hade detta inte fungerat så bra som det gör. Det är extra roligt att se alla vuxna som följer med ut på isen och engagerar sig i både sina egna och andras barn.

Så om ni har barn i åldern 3-95 år är ni varmt välkomna till Skarpe Nord på lördagsmorgnar mellan kl. 9.00-10.00. Det enda som krävs är att barnen har skridskor och hjälm, förutom passande kläder förstås. Vuxna välkomnas också på isen och då gäller samma regler, skridskor och hjälm måste bäras. Skridskokul leds av Jörgen Stjernström.

På andra planhalvan håller Bandyskolan till. Bandyskolan är till för de yngsta barnen inom IFK Kungälv. Här vill vi erbjuda skridskoträning och lättare bandyövningar, där tonvikten ligger på lek och rörlighet med framför allt att ha roligt. Tanken med Bandyskolan är att erbjuda bandyträning för de som är sex till åtta år gamla. Tidigare kunde vi även erbjuda yngre barn att vara med tillsammans med förälder på isen. Det är fortfarande okej för yngre barn att vara med om de klarar sig utan föräldrar då vi har Covid-19 att ta hänsyn till. Dessutom får gärna äldre barn som just börjat, eller vill prova på att spela bandy vara med i Bandyskolan.

Bandyskolan fylls kontinuerligt på med barn från Skridskokul när de är mogna och framförallt sugna på att börja lira med klubba och boll.

Vi brukar vara runt 6–8 barn på träningarna och försöker mixa det så gott det går samt att genomföra övningarna på en ”lagom” svår nivå för alla. Det är roligt att se den snabba utvecklingen som sker hos de yngsta när de får en klubba och boll att jaga efter. Då glömmer de ofta av att de står på skridskor och vågar åka lite snabbare samtidigt som mycket fokus ligger på att jaga boll och skridskoåkning.

Det är alltid en härlig känsla på lördag morgon när man träffas nere på Skarpe Nord. Glada och pigga barn som är väldigt sugna på att få komma ut och åka skridskor.

Vill man börja spela bandy så är man varmt välkommen ner till Skarpe Nord. Vi tränar alltid på lördagar mellan klockan 09.00 – 10.00.

Skridskor, hjälm med galler och halsskydd är minsta utrustningen som krävs, och har man ingen egen klubba så har vi några att låna ut. Vi som leder barnen i Bandyskolan heter Johan Berlin och Mattias Pettersson.

Både Skridskokul och Bandyskolan drivs ideellt och kostar ingenting, IFK Kungälv står för planhyran. Det går bra att börja när som helst under säsongen. Välkomna!

Föregående
Föregående

Äntligen match igen för IFK Kungälv

Nästa
Nästa

Inga ytterligare restriktioner för utomhusidrott - Matcher på Skarpe till helgen