Ordförandebrev: Tack för säsongen - nu blickar vi framåt

Säsongen är över – och en ny säsong sätter igång.

Isen på Skarpe Nord har smält bort för den här gången, och säsongen 2022-2023 är över. Vi har nu genomfört två säsonger av den 3-årsplan som många ansåg omöjlig, när vi presenterade följande som skulle uppnås på tre år;

- Bli skuldfria och få tillbaka vår Elitlicens

- Öka kamratskapen och bli fler som engagerar sig i föreningen

- Nå sportslig framgång och gå upp i Elitserien med A-laget

När jag nu var uppe i Uppsala under finalhelgen var det väldigt många som kom fram och sade att det är så roligt att IFK Kungälv verkar vara på gång, och vi hoppades på er i kvalet. Nu nådde vi inte hela vägen, men målet att gå upp är först nästa säsong. Dock visade vi att vi nu är mycket nära och kan utmana elitserielagen.

Under säsongen har vi fortsatt kämpat och slitit med ekonomin, och belöningen var beviljad elitlicens inför kvalet. Detta är inget som varar för evigt, utan vi måste växla upp ännu mer här på intäktssidan på alla fronter, samtidigt som vi måste fortsätta med en mycket stram budget på kostnadssidan.

Vi har fortsatt att utveckla vårt varumärke och ta kliv mot vår vision att bli Kungälvs mest attraktiva mötesplats. Här har vi exempel som det sociala projektet Agora som startades upp av Patrik Sunnanängs och som leds av Robert Warper och elever från NIU, Mimers Hus på eftermiddagarna i anslutning till skolslut i syfte att aktivera ungdomar. Här har flera företag tillsammans med Kungälvs kommun gått in och stöttat vilket innebär att vi kommer att kunna utvidga projektet och göra Kungälv till en lite bättre plats att leva i. Längre fram mot sommaren är det dags för det nya Kungälvs Stadslopp som ytterligare ett exempel på saker vi gör utanför bandyisen i samhället.

Vi har senare också fått in nya partners som vill vara med och stötta vår verksamhet. Det senaste avtalet är med Kungälvsföretaget Pretec som sänder en stark signal när de säger att ”pengarna ska stanna i Kungälv” och att man vill vara med och se till att IFK Kungälv tar sig tillbaka till Elitserien och mot den absoluta toppen. Pretec går nu in som Huvudpartner fram till 2025. Sedan 1981 har vi även ICA Maxi Kungälv som vår trogna huvudpartner. Tack till er båda och alla våra övriga företagspartners.

Sportsligt måste man säga att säsongen varit väldigt bra. Vi har haft fin utveckling med Skridskokul och våra yngsta lag som kämpat på i lokala och regionala poolspel och serier.

Sedan förra året har vi dragit igång bandy för äldre, genom ”Allstars” där tanken var att få tillbaka gamla gubbar i träning som tidigare tränat ihop i IFKs A-lag. Nytt för i år var att IFK var med i P19 Nationell (Elitserien för juniorer) där de haft en fin utveckling. Sista steget innan A-laget är vårt utvecklingslag ”Kungälv Bandy” som spelar i div 1. Det består av unga talanger som knackar på dörren till, eller redan delvis känt på spel i A-laget.

Facit för denna säsong bland de äldre lagen är imponerande:

- A-laget går till Elitseriekval

- Utvecklingslaget ”Kungälvs Bandy” vinner div1

- Veteranlaget ”Allstars” vinner div2

- P19 är snubblande nära slutspelsplats i P19 Nationell

Ett stort grattis till era prestationer!

De återkommande problemen med isen på Skarpe Nord gjorde att vi inför säsongen tog ett inriktningsbeslut om att spela så många matcher som möjligt inomhus med vissa undantag. Detta var en del av en sportslig strategi där spelarna i A-truppen har uttryckt att detta är viktigt för den fortsatta satsningen och utvecklingen och vi ville ge A-laget så bra möjligheter som möjligt att ta sig till ett kval, vilket vi till slut lyckades med, och som innebar tre spännande matcher på Skarpe Nord inför välfyllda läktare.

Det blev hemmamatcher både på Skarpe Nord, Ale Arena och Ruddalen under säsongen, och vi vill tacka publik, trogna supportrar i Skarpa för stödet oavsett om det var på någon av dessa arenor eller på andra ställen i Sverige.

Det som också var glädjande var att se och höra yngre personer på läktarna – Unga Skarpa har startats upp. Tack för ert stöd!

Parallellt med vår arenasituation pågår sedan länge en mycket positiv dialog med kommunen kring nya inomhusarenan på Yttern. Nu är den inte långt borta, och vårt fokus ligger på att vara med och bidra i diskussionerna kring utformandet av arenan så att den blir så bra som möjligt. Där inne kommer vi att skapa vår framtid i generationer.

För att sammanfatta vår verksamhet, så kan jag citera vår huvudtränare Anders Uhlin. ”Det vi håller på med ska inte gå, men vi ska göra det ändå!”… Vi har usla förutsättningar, A-laget får träna på flera olika ställen under veckorna, tidiga eftermiddagar, ibland på morgonen före jobbet. Ständiga isproblem. Men ändå tar laget sig till Elitseriekval. Det har hänt någonting med gruppen under vintern. Det är en otrolig beslutsamhet och gruppsammanhållning. De hade bara bestämt sig för att gå till kval, oavsett förutsättningarna. För att runda av den här säsongen planerar vi en avslutningsfest för hela föreningen för att fira en framgångsrik säsong tillsammans, men också att blicka framåt. Så håll utkik när vi informerar om detta inom kort.

Trots att vi nyligen avslutat säsongen 2022-23 så går vi med rasande fart in i nästa säsong. Vi jobbar på högvarv just nu med allt som behöver planeras och komma på plats för säsongen som kommer. Om några veckor ska försäsongsträning i gång och innan dess ska organisation på plats, ledare och inte minst spelartrupp.
Vi hoppas att ännu fler företag och privatpersoner vill vara med på olika sätt i den här resan. Det behövs både ekonomiska tillskott och hjälp med diverse saker i föreningen för att klara det. Tveka inte att höra av dig!

Vår sportsliga satsning kring A-laget har ett supertydligt mål för 2023-24: att gå upp i Elitserien. Nu är det dags…vi ska tillbaka!

Det kommer att krävas ännu mer av oss alla att nå den drömmen, och vi behöver väldigt snart få in ytterligare ekonomiska resurser för att kunna genomföra detta.

Vill du vara med och bidra till att IFK Kungälv går upp i Elitserien kan du göra det genom att stötta ”Elitseriepengen”. Det är vad den heter. Pengarna går oavkortat till resurser för A-laget att genomföra denna satsning. Klicka dig in här och stötta satsningen.

Som tack kommer du bland annat få förhandsinfo om truppnyheter osv innan andra får reda på det.

Tack för den här säsongen!

Och nu drar vi igång arbetet med säsongen 2023-24.

Bandyhälsningar

Ola Dagliden

Ordförande

Föregående
Föregående

Flera spelare klara för kommande säsong

Nästa
Nästa

Pretec blir huvudpartner till IFK Kungälv