Pretec blir huvudpartner till IFK Kungälv

Kungälvsföretaget Pretec AB som tidigare blivit huvudpartner till samhällsprojektet Agora utökar nu sitt partnerskap med IFK Kungälv och blir huvudpartner till klubben. Detta presenterades i samband med kvalmatchen mot Frillesås och är av stor betydelse för den fortsatta satsningen för IFK.

Pretec tillverkar och köper in produkter till byggbranschen. Deras produkter sammanfogar byggmaterial med varandra och dem jobbar inom stålbygg, prefab/betong och tunnel. Dem är en attraktiv arbetsgivare i Kungälv som väljer att satsa lokalt för Kungälvs bästa. Avtalet som huvudpartner med IFK sträcker sig över säsongen 2024/25.

- Detta avtalet är väldigt betydelsefullt för IFK och vår fortsatta satsning på bandyverksamheten och våra olika
projekt. Det är väldigt glädjande att ett företag som Pretec väljer att satsa lokalt i Kungälv för att skapa en bättre plats för alla och en mer attraktiv kommun att leva i, säger Patrik Sunnanängs, marknadschef i IFK.

Pretec satsar på bredd men också på eliten där man ser IFK Kungälv som ett givet val.
- “Från ax till limpa är vårt motto” - vi ska vara med och satsa på bredd och spets. Vi satsar både på utanförskapet, på de som inte har möjlighet att vara med och vi satsar på eliten, där IFK Kungälv är vår kommuns limpa. Den stora utmaningen är det som sker däremellan. Om vi vill ha riktigt stora och fina limpor så är degen och gräddning helt avgörande. Hur ska vi utveckla talanger och blivande ambassadörer till en riktigt fin Pretec-limpa? Det har vi kvar att lösa, men vi har heller inte bråttom. Min grundtanke med social hållbarhet är att fokusera på vårt närområde först, det är här vi är placerade och det är här vi verkar. Min slutvision är att när Sverige tänker på Kungälv så tänker man på Pretec och när man tänker på Pretec så tänker man på Kungälv säger Martin Falkenström, VD på Pretec AB.

Min slutvision är att när Sverige tänker på Kungälv så tänker man på Pretec och när man tänker på Pretec så tänker man på Kungälv
— Martin Falkenström, VD, Pretec AB

Pretec blir därmed klubbens andra huvudpartner. Vår tidigare huvudpartner är vår trogna partner, ICA Maxi Kungälv som stöttat oss sedan 1981. Klubben är väldigt glada över att vi med detta avtal kan utöka huvudpartnerskapet och få in ytterligare en stark partner som tror på IFK:s verksamhet och olika projekt.


Föregående
Föregående

Ordförandebrev: Tack för säsongen - nu blickar vi framåt

Nästa
Nästa

Fredagskväll med västderby i kampen om Elitserien