Seger, elitlicens och elitseriekval för IFK

Det blev en lördagskväll att minnas. En övertygande 8-4 seger mot topplaget Örebro SK samtidigt som klubben beviljades elitlicens och TB Västerås tappade poäng mot Falun innebär elitseriekval för IFK.

IFK startade matchen i ett högt tempo, störde ÖSK i uppspelsfaser och gick snabbt upp i ledning. Efter en fantastisk fin första halvlek så stod det 5-1 på tavlan när det var dags för halvtid.

ÖSK höjde sig i andra halvlek men ledningen var aldrig riktigt hotad och matchen avslutades med att Victor Lindblom limmade en straff vilket gjorde att slutresultatet skrevs till 8-4.

Kort efter slutsignal konstaterades det att TB Västerås spelat oavgjort mot Falu BS samtidigt som klubben beviljades elitlicens för andra året i rad. Detta innebär att IFK kommer att spela kval till elitserien. I kvalgruppen möter man Gripen/Trollhättan, Frillesås BK och Åby/Tjureda. Första matchen spelas redan på tisdag den 28/2 kl 19.00 på Skarpe Nord.

Matchfakta:
IFK Kungälv – Örebro SK 8–4 (5–1)
1-0 Edvin Isaksson (Patrik Sunnanängs), 2-0 Edvin Isaksson (Viktor Uhlin), 3-0 Patrik Sunnanängs, 4-0 Lucas Widman, 4-1 Nico Nevalainen (Alex Adeheimer), 5-1 Lukas Persson, 5-2 Filip Bergman, 6-2 Lukas Persson (Patrik Sunnanängs), 6-3 Nico Nevalainen (Robin Folkessson), 7-3 Robin Karlsson (Edvin Isaksson), 8-3 Robin Karlsson (Patrik Sunnanängs), 8-4 Nico Nevalainen (Alex Adeheimer)

Bilder från matchen (Foto: Linus Olsson)