Bandyallsvenskan ska avgöras - här är förutsättningarna

IFK Rättvik har redan tagit hem seriesegern men platserna om kval till Elitserien ska avgöras i sista omgången då IFK tar emot Örebro SK i Ruddalens Ishall.

IFK Kungälv har sju raka matcher utan förlust och ligger på samma poäng som trean TB Västerås som har en väldigt stark trend och vunnit tio raka segrar. TB har en bättre målskillnad inför sista omgången vilket blir svårt att ta igen för IFK (+48 vs +36). Därför krävs det förutom en seger mot ÖSK att TB tappar poäng på bortaplan mot Falu BS som i sin tur jagar poäng för att undvika negativt kval. Även ÖSK har möjlighet att nå kvalplatsen vid seger mot IFK och samma förutsättningar att just TB behöver tappa poäng. ÖSK har bäst målskillnad av de tre lagen med sina +55. Det är alltså upplagt för en rafflande avslutning. Samtliga matcher i sista omgången spelas på lördag 25/2 med start kl 17.00

IFK har varit starka på hemmaplan trots att man spelat på tre olika spelplatser, Skarpe Nord, Ale Arena och Ruddalen. Den enda förlusten på hemmaplan under säsongen kom mot Nässjö IF på Skarpe Nord i december.
Örebro SK som var stor favorit till att vinna serien har varit riktiga starka på hemmaplan där man inte förlorat på hela säsongen. Alltså har samtliga av lagets fem förluster har kommit på bortaplan. I det tidigare mötet mellan lagen så var ÖSK klart starkast hemma i Örebro där IFK hade problem defensivt och var oeffektiva framåt och förlorade med hela 11-4.

Vi ser fram emot en rafflande avslutning med stort stöd på läktarna. Boka din biljett redan idag.

Matchfakta:
IFK Kungälv-Örebro SK
Lördag 25/2 kl 17.00
Ruddalens Ishall
Boka supporterbuss med Skarpa



Föregående
Föregående

Seger, elitlicens och elitseriekval för IFK

Nästa
Nästa

IFK Allstars – Idel, ädel, adel.