Seger i Lidköping

Det blev en andra raka bortaseger när IFK slog Lidköpings AIK med 1-4 efter en stabil insats.

Båda lagen kom från meriterande segrar i premiären efter att LAIK slagit Nässjö IF på bortais och där IFK som bekant slog Åby/Tjureda. Första halvlek var jämn spelmässigt och LAIK tog ledningen med 1-0 på hörna en dryg halvtimma in i matchen. Några minuter senare kvitterade Lucas Widman på pass från Erik Olsson. Halvtidsresultatet skrevs till 1-1.

Precis som i premiären så ökade IFK tempot i andra halvlek och kom ut starkare. Skyttekungen Lukas Persson visade klass när han gjorde två mål på en minut och sex sekunder. Därefter kändes segern aldrig hotad och Sondre Høydahl avslutade målskyttet när han gjorde sitt första mål för IFK Kungälv som fastställde slutresultatet till 1-4.