Säker seger efter trevande inledning

IFK Kungälv spelade idag sin hemmapremiär borta i Ale Arena och tog en säker seger även om första halvlek inte går till historien som de mest välspelade

Det var ett taggat IFK Kungälv som tog Ale arena i besittning för att göra sin hemmapremiär efter tre raka bortamatcher. Motståndare var anrika, Västanfors IF, eller i folkmun, fläkten. Västanfors kom en en förlust mot Gripen under lördagen och hade revansch att kräva på sig själva. Fläkten tog också i första anfallet kommandot och vaskade fram en straff, en straff som dock Viktor Lindblom räddade och istället var det IFK som tog ledningen, också det på straff i matchens 24 spelminut. Straffskytt, Lukas Persson.

Halvleken togs sig dock inte trots straffmålet och det var ett spel som inte tilltalade varken spelarna eller ledarna i IFK trots att laget gick till halvtidsvila med 2-1 genom mål av Sunnanängs samt för Västanfors, Jack Ternander på hörna.

- Det var den sämsta halvlek vi spelat så här långt under säsongen, sa en bestämd Anders Uhlin. Både vi ledare och laget vill mer och i andra halvlek börjar vi göra som vi skall och succesivt blir det bättre och bättre och så vinner vi till slut ganska komfortabelt. En kollektiv insats där laget jobbade sig till framgång, avslutar Uhlin

Målen rullade på i andra halvlek och matchens delikatess var när Erik Olsson tog fart från mittplan efter fin passning av Hampus Kärnman. Erik gungade sig fram utan att egentligen ändra kurs utan fläktenspelarna bara försvann åt höger och vänster och då sprätte Olsson in 4-1 rakt framifrån som gav lugn för resten av matchen.

Med lite mer skärpa hade det kunnat slutat med tvåsiffrigt till IFK fördel.

Närmast väntas Kalix till förhoppningsvis, Skarpe Nord där isen nu lägger sig, lördag 27 november kl. 15:00