Förlust i Nässjö

Ett tappert kämpande IFK Kungälv ledde en bra bit in i andra halvlek i Stinsen Arena. Ett decimerat bortalag lyckades dock inte stå emot Nässjös forcering i avslutningen och Kungälv får åka hem med tvåmålsförlust.

Matchen inleds med att lagen byter anfall med varandra även om de stora chanserna ska utebli under inledningsminuterna.

Första riktigt chansen kommer egentligen när Nässjö tar ledningen efter kvartens spel när Axel Johansson får bollen i straffområdet efter ett avslut som via Kungälvsspelare studsar fram till Nässjös nummer 6 som får 2 chanser att avsluta och iprincip bara har att peta in bollen i andraläget.

Matchbilden fortsätter i samma anda efter inledningsmålet där båda lagen försvarar sig väl och avsluten inte träffar mål varken från NIF eller IFK.

Halvvägs in i halvleken ska dock en för IFK ödesdiger situation inträffa när Gustav Ek träffar Nässjöspelare med klubban lågt på benet. Eks klubba går av i situation och domarna visar upp det röda kortet vilket innebär att IFK är en man kort matchens sista 65 minuter.

IFK fortsätter efter utvisningen att försvara sig väl och skaffar i halvlekens 40:e minut fram sin hittills bästa chans när Lukas Persson skjuter ett fint avslut som Jesper Cimén i Nässjömålet räddar till hörna.

Halvtidsresultat: 1-0

De inledande minuterna av andra halvleken får sägas är de bästa för IFK:s del i matchen. Efter att Patrik Sunnanängs snappat upp en slarvig passning får han till ett fint avslut som Cimén får göra en kvalificerad räddning på. Bara någon minut efteråt kvitterar gästerna efter att Viktor Uhlin lyft bollen till Patrik Sunnanängs som slår en sidledspass till Lukas Persson som rakar in kvitteringen i öppet mål. I matchens 54:e minut ska bortalaget ta ledningen efter att Lukas Persson fått kanonträff på ett frislag och vi har 1-2 på resultattavlan.

IFK blir efter ledningsmålet mer försvarsinriktade och Nässjö tar tag i taktpinnen. Efter flertalet missade hörnor från hemmalagets sida kommer dock kvitteringen i 71:a efter att Viktor Svensson rakar in 2-2. Nässjö får en straff 4 minuter senare som spelande tränaren Patrik Gustafsson Thelin slår in nära stolpen otagbart för Victor Lindblom i IFK-målet. När Erik Lycksäter minuten därefter frispelad av Patrik Gustafsson Thulin lyfter bollen över Victor Lindblom har det varit några jobbiga minuter för bortalaget. I matchens slutminuter ska sedan Kevin Runbom göra 5-2 i efterspelet av en hörna innan Patrik Sunnanängs avslutar målskyttet med en reducering på hörna och matchen slutar således med en 2-målsförlust för IFK i Nässjö. Härnäst väntar Västanfors i Ale Arena på söndag där vi hoppas att IFK Kungälv återigen ska hitta vinnarspåret.