Dubbla matcher väntar i helgen

Imorgon fredag är det dags för IFK Kungälv att resa till Nässjö och bortamöte mot Nässjö IF i Stinsen Arena innan det på söndag blir hemmapremiär om än i Ale Arena mot Västanfors i klockan 16:30.

Först gäller dock morgondagens möte i Småland där 2 obesegrade lag möts i en något haltande tabell. Nässjö har på sina 4 inledande matcher skrapat ihop 5 poäng efter 1 seger och 3 oavgjorda och senaste matchen som laget spelade i söndags slutade 5-5 borta mot Ljusdal. IFK Kungälv å andra sidan har fått en bra start poängmässigt med 2 segrar och 1 oavgjord på de 3 matcher laget spelat. Senast blev det seger med 5-3 i Uppsala mot UNIK efter att IFK avgjort under slutkvarten med 2 mål. Lagen har redan mötts i Supercupen under försäsongen i en match som slutade 4-4.

Nässjös spel går fortfarande i stor utsträckning genom den spelande tränaren Patrik Gustafsson Thulin. Man har även rutinerade forwarden Viktor Lindkvist i truppen som många regelbundna besökare på Skarpe Nord säkert känner igen i Nässjös trupp efter ett flertal möten mot IFK Kungälv genom åren. Annars är laget ungt med 7 spelare i senaste matchen födda på 2000-talet.

För IFK Kungälvs del gäller det att vara effektiva och utnyttja sina målchanser om laget skall fortsätta att vara obesegrade efter fredagens möte. Patrik Sunnanängs, Viktor Uhlin och Lukas Persson har noterats i målprotokollet vid samtliga 3 seriematcher under säsongen och i en förväntat jämn match i Stinsen Arena kan det kanske vara det som i slutändan väger över till IFK Kungälvs fördel?

Vi avslutar införrapporten med att påminna om att “hemmapremiären” mot Västanfors spelas i Ale Arena nu på söndag 21/11 klockan 16:30

Föregående
Föregående

Förlust i Nässjö

Nästa
Nästa

Seger i Uppsala