Seger i Uppsala

IFK Kungälv är i denna säsongs Bandyallsvenska fortsatt obesegrade efter att ha tagit sin andra seger för säsongen i sin tredje raka bortamatch då UNIK besegrades i Uppsala med siffrorna 3-5.

Det var IFK Kungälv som tog tag i taktpinnen direkt från start och redan efter 90 sekunders spel så hade Viktor Uhlin serverat Lukas Persson ett friläge efter ett perfekt lyft från egen planhalva och 0-1 till IFK Kungälv var ett faktum. Det under den första halvleken ett UNIK som försökte gång efter gång utan att skapa någon riktigt het målchans medans det var Kungälv som även skulle göra det andra målet fram till 0-2 när Viktor Uhlin stod för ett fint solonummer efter 25 minuters spel.

Ytterligare två mål skulle falla i den första halvlek då UNIK spräckte målnollan efter 33 minuters spel på en hörna som dansade runt ett tag framför Kungälvs mål innan hemmalagets Johannes Häggström kunde trycka dit bollen i nät bakom Kungälvs målvakt Victor Lindblom. Det målet gav förstås en hel del energi till Uppsalalaget och man ägde en hel del boll men det var fortsatt tamt i sista tredjedelen och istället var det IFK genom Patrik Sunnanängs som skulle få sista ordet i den första halvleken då han ostört fick skicka in 1-3 på hörna efter att först tvingats ta emot bollen.

Halvtidsresultat: 1-3

Den andra halvlekens inledning var rätt så jämn med chanser åt båda hållen, men det var först efter 20 minuters spel i den andra halvleken som två snabba mål skulle komma och det genom UNIK som först reducerade till 2-3 efter att Johannes Camilton slagit in en hörnretur och sedan var det samma man som assisterade till 3-3 målet där David Eriksson sköt utifrån och bollen slank in i mål. Direkt efter kvitteringsmålet så begärde IFK en Timeout där man fick en chans att snacka ihop sig och den blev skulle det visa sig lyckosam då Kungälv kunde samla kraft och mod för att komma tillbaka in i matchen igen vilket man gjorde både spel och målmässigt då Patrik Sunnanängs snappade upp en felpassning och trampade sedan förbi hemmaförsvaret och kunde sätta dit 3-4 efter knappa 75 minuters spel. Ett matchavgörande mål skulle det visa sig då UNIK inte mäktade med att göra ett fjärde mål utan istället var det vårat rödblåa lag som satte den berömda spiken i kistan genom att göra 3-5 på en omställning genom Lukas Persson som fick göra sitt andra mål i matchen och sitt totalt femte för säsongen. Noterbart är också att på Kungälvs sista mål så stod Gustav Ek för ett fint förarbete vilket gav honom hans första poäng i seriespel för IFK Kungälv.