Tredje raka bortamatchen för IFK

IFK Kungälv skulle under helgen ha sin hemmapremiär under lördagen men då Skarpe Nord inte har någon is ännu samtidigt som Ale Arena är uppbokad av en bandycup så får nu vårat rödblåa lag nu istället förbereda sig för sin tredje raka bortamatch och åka till Uppsala under lördagseftermiddagen för att ta sig an UNIK.

IFK har inlett säsongen på ett klart bra sätt då dom på sina två matcher såhär långt har skrapat ihop tre poäng av fyra möjliga. I premiären mot Lidköpings AIK så blev det en säker seger till slut med 3-5 och senast på bortaplan mot topprankade Åby/Tjurreda så blev det en poäng efter att Kungälv haft ledningen med 2-4 för att sedan tappa till 4-4 där kvitteringsmålet kom med bara 30 sekunder kvar från hemmalaget.

- Jag är klart nöjd med dom poängen som vi spelat in samtidigt som det finns mer att önska kring vårat spel där vi haft det svårt att hålla ihop under en hel match och vi har i vissa perioder utav matcherna gett ifrån initiativet lite vilket gjorde att vi tappade en ledning till ett oavgjort resultat i våran senaste match, säger IFK Kungälvs tränare Anders Uhlin.

Om man ser till motståndet den här helgen så är det ett UNIK som debuterade i Allsvenskan 2007 och har sedan dess etablerat sig som Uppsalas näst bästa bandylag efter Elitserielaget Sirius. Det bästa resultatet någonsin för klubben kom säsongen 2015/2016 när det fortfarande var två serier i Sveriges andradivision och man placerade sig då som trea i den norra serien bakom lag som Ljusdal och Tellus. Dom premiärspelade i årets säsong upplaga av Allsvenskan för två veckor sedan när Kalix gästspelade och det blev då en förlust med 3-7. Om man ska kika lite närmare på dom olika lagdelarna så finns det kvalité i båda ändarna då man defensivt har försvarsgeneralen August Elebring med flera elitseriesäsonger på sitt samvete samt en och annan utvisning. Offensivt finns det krafter i form av målskytten Johannes Camilton samt assistmakaren Oskar Rönnkvist.

- Vi tror på en liknande matchbild mot UNIK som mot tidigare motstånd denna säsongen och dom har ett par offensivt skickliga spelare som vi behöver se upp med och jag vill se en 100%ig defensiv insats över hela banan den här matchen och om vi lyckas med det så har vi en god chans till att vinna matchen. Sen blir det också viktigt att vi får mer snurr på offensiven där jag vill se längre anfall istället för flera korta, säger Anders Uhlin

Matchfakta:
UNIK - IFK Kungälv
Lördag 13 november, kl 15:00
Recoverhallen. Uppsala
Matchen visas hos Kungälvs-Posten

Föregående
Föregående

Seger i Uppsala

Nästa
Nästa

Derby mellan gamla Surte-och IFK-lirare ikväll