Derby mellan gamla Surte-och IFK-lirare ikväll

Gamla IFK-lirare är tillbaka i form av Kungälv Allstars som ikväll spelar derby mot Vildkatterna från Surte kl 21:00 i Ale Arena.

IFK är väldigt glada att dessa före detta storespelare väljer att spela vidare i IFK:s färger även efter karriären. Några yngre spelare kommer vara med att känna på det på match men främst är det före detta A-lagsspelare lirare som finns med.

Patrik Ewerstein, före detta målvakt i IFK i Elitserien är spelande tränare i vinter kommer att hålla i mycket på träningar och match när han inte själv står. Han ser verkligen fram emot säsongen.
- Man tror lätt att man är bättre än man är för tillfället mycket även om mycket av gamla sitter i ryggmärgen. Man är ju redigt stel på ett och annat ställe också men det blir nog bättre. Vi vill spela mycket på träningar och köra mycket skott för att det ska vara skoj att komma ner och vara med. Jag tycker att detta skall bli det roligaste jag har gjort på länge med tanke på att jag inte kollat bandy på två år då det har varit fullt upp med jobb och familj. Jag tror att alla kommer känna pulsen och vilja vinna när det väl blir match. Hoppas vi kan var med och fightas i toppen.

Anders Larsson, före detta försvarare i A-laget säger att formen är “döende” och skojar, men självklart kommer jag att köra på när isen kommer och träna på bra. Jag kollar inte speciellt så mycket nuförtiden. Känslan är dock grym nu och jag längtar efter att känna den där tändningen igen där alla drar åt samma håll och vill samma sak.

Mathias Olausson även han före detta försvarare i A-laget pratar om att familjen fortsatt är inblandade i IFK då kusinen, Albin Carlström spelar i A-laget och hans andra kusin Anton Carlström bemannar speakerbåset på matcher.
- Formen är ändå bättre än jag trodde. Tanken är väl att det skall bli mycket spel på träningar, att bara ha skoj. Jag längtar tillbaka till tjötet i omklädningsrummet. Jag tror att de flesta här är vinnarskalle och även om det är på skoj så vill man ha ordning och struktur för att få ut något av det också. Mycket sitter i ryggmärgen hos spelare här som spelat så pass länge.

Bernt Johansson Slottshovs ordförande, en av motståndarna till Kungälv Allstars i år ser bara det som kul att serien utökas och kommenterar det positiva i hallbygget på Ruddalen.
- Vildkatterna brukar vara bra i serien, dom har nog vunnit fem år i rad eller något liknande, KSK brukar också vara bra. Tidigare har alltid Oskarström varit tuffa att möta men nu är inte dom med i år. Vi har främst äldre spelare ifrån Höjden och Bohus Surte blandat med lite studenter varje år också. Vi försöker spela offensivt med fart för att det är roligt lirar vi, för den sociala gemenskapen. Matcherna mot Höjden är ett litet derby. Det skall bli väldigt kul med hall till Ruddalen nästa år. Att Allstars från Kungälv är med ser han som bara positivt, det blir kul att möta ett sådant lag med stort bandykunnande.

Carl Ahlgren, lagledare hos Vildkatterna ser fram emot matcherna mot Kungälv Allstars.
-Det skall bli riktigt kul att möta Allstars i vinter. Vi har vunnit serien fem år i rad så vi får nog ses som favoriter. det var däremot 6-7 år sedan vi låg i ettan eftersom A-laget ligger där så vi har inte fått gå upp. Halva laget består av ungdomar från ungefär 00 till 05:or sedan har vi även gamla stjärnor som unge Alexander Bergbacka, Johan Janebrink, Jonas Eriksson och Mats Gustavsson. Tidigare har de tuffaste matcherna varit mot Höjden, KSK och Mölndal.

Här är lite statistik på några av lirarna i Kungälv Allstars

Mikael Lindberg har flest med 395 matcher, Anders Liw har 334 matcher, Jesper Lundin har 324 matcher, Daniel Gratjov har 252 matcher, Henrik Carlsson 167, Anders Larsson 156, Mikael Vaihela 128, Mathias Olausson 126, Patrik Ewerstein 124,Magnus Boström 82, Peter Fredholm 60, Andreas Keller 22, Joakim Lantz 3.

Matchfakta:
Vildkatterna - Kungälv Allstars
Onsdag kl 21:00, Ale Arena

Föregående
Föregående

Tredje raka bortamatchen för IFK

Nästa
Nästa

IFK snubblande nära seger