Ungdomskollen, dax för P14

P14 presenteras mitt i en härligt intensiv säsong med mycket träningar och matcher, precis som det ska vara. 

Detta gäng med killar födda 2009 och 2010 har hängt ihop länge och har formats till en riktigt bra grupp. Vi är 19 st spelare och 6 st ledare som gör vårt yttersta för att fostra bra bandyspelare och människor. 

Taket i omklädningsrummet är högt och det skojas hjärtligt mest hela tiden samtidigt som högtalaren dunkar musik som ungdomarna gillar, inget dansband här inte. 

Vi började som vanligt säsongen i september med att hanka oss fram och försöka hitta de istider som fanns att uppbringa i Munkedal, Lödöse och Angered, många mil blev det för att få träna på is och vår största längtan är att få se när arenan i Kungälv väl börjar byggas, då kan vi verkligen känna framtidstro. 

I denna ålder så har vi lämnat de absoluta grunderna med bandy och nu börjar nästa steg att utveckla de grunder vi lärt oss och bli riktiga bandyspelare där vi försöker utveckla ett spel och en taktik i det vi gör. Man märker att killarna börjar mogna och kan ta till sig det mesta av det vi vill utveckla på ett mycket bra sätt och vi ser resultat av det vi pratar om vilket är väldigt roligt både för spelarna och även oss ledare. 

Vi spelar i tre olika serier så det är fullt med matcher som ska sys ihop. Ett lag spelar i U14 västgöta där vi möter lag som Gripen, Vänersborg och Villa. Vi har även ett lag i U14 Sydväst där lagen i distriktet håller till. Sedan har vi ett samarbetslag med U12 i serie U13 där vi hjälps åt att bemanna. I alla serierna visar vi att vi i IFK Kungälv är att räkna med, trots våra förutsättningar med mindre träning på is än många av de andra lagen. 

För att nämna några delar i vårt spel där vi hittills är väldigt nöjda med hur vi utvecklats sedan föregående säsong så är det att hålla i hop laget, passningsspel och att vara spelbara. 

I mellandagarna var vi iväg på cup i Katrineholm med Sveriges 10 bästa lag födda 2009. Det var första gången med 11-manna för en stor del av killarna. Vi gjorde en väldigt bra cup på det stora hela och killarna hade roligt och laget svetsades samman ännu mer av att vara iväg och sova över.

Avslutningen på säsongen väntar med flera roliga och spännande matcher framöver så kom gärna ner och titta när vi spelar och se framtidens stjärnor, kiosken är alltid öppen vid match och bara det är värt ett besök. 

https://www.laget.se/ifkk0910/

/Ledarna i P14

Föregående
Föregående

Marstrands Havshotell blir Officiell partner

Nästa
Nästa

Dalahelg väntar i Ruddalen Ishall