Ungdomskollen drar igång med Skridskokul

Skridskokul; grunden för barns skridskoåkning och lek med klubba och boll.

Skridskokul drivs av IFK Kungälv och många andra bandyklubbar i Sverige på ett initiativ från Svenska Bandyförbundet och är möjligt tack vare Svenska Spels engagemang i Svensk Bandy. Syftet är enkelt, alla ungar ska ha rätt att lära sig åka skridskor.

Denna säsong har vi växlat upp ett steg och erbjuder barnen möjlighet att prova på att spela och träna bandy. Första halvan kör vi övningar gemensamt och efter saftpausen får de som vill köra lite tvåmål. Vi lånar ut klubbor till de som behöver och vi har även skapat ett bandypaket som innehåller klubba, tröja och vattenflaska för en billig peng. 

Alla övningar bygger på att lära sig åka skridskor på ett enkelt sätt. För att ploga snö behöver man använda skridskon som en plog, på köpet lär man sig bromsa. Att jaga eller bli jagad hjälper barnen att kliva ur sin komfortzon och åka snabbare än vad man visste att man kunde. 

Allt sker på barnens villkor, med mycket skratt och beröm.

Skridskokul pågår varje lördag mellan 9.00-10.00 så länge isen ligger på Skarpe Nord. Alla barn är välkomna och vi har ingen åldersgräns. Om barnen aldrig har åkt skridskor förut vill vi gärna att en vuxen följer med ut på isen. Både skridskor och hjälm är obligatoriska när vi är på isen, gäller alla även vuxna. Kl 10.00 -  11.30 är det Allmänhetens åkning på Skarpe Nord så det går bra att fortsätta med skridsko- och bandyträningen. 

Varmt välkomna till Skarpe Nord och Skridskokul med IFK Kungälv!

Skridskokul leds av Jörgen Stjernström och Patrik Ewerstein.

Föregående
Föregående

Pretec ny huvudpartner till Agora

Nästa
Nästa

Uppehåll väntar - så är läget inför avslutningen av säsongen