Stark bortaseger i Lidköping

Den efterlängtade seriepremiären i Bandyallsvenskan 2021 började med seger 3-5 för Kungälv borta mot Laik.

Inledningsvis var matchen avvaktande. Lagen ville inte bjuda på någonting i spelet och man vill:e till alla pris få en bra start i matchen. Defensiven var stark i lagen dom första 20 minutrarna och Hampus Kärnman höll i ihop laget bra tillsammans med ett starkt försvar över hela banan. Man fick varsin hörna i offensiv väg det var det som skedde i starten.

I den 24:e matchminuten åker Joel Emanuelsson upp längs högerkanten och serverar en bländande passning fram till Patrik Sunnanängs som blir fri långt fram på vänsterkanten där gör han inga misstag utan sätter bollen lågt bakom Laiks målvakt, till 0-1.

Laik kvitterar sedan i matchminut 31 då Melker Broberg gör 1-1 framspelad utav Viggo Olofsson. Efter detta gör Lukas Persson 1-2 riktigt snyggt efter att han sätter ett frislag från drygt 15-20 meter i målvaktens högra kryss, väldigt hårt. Sedan får Laik en hörna och det är det som händer i offensiv väg i första halvlek med ett par hörnor till att räkna in.

I andra halvlek är spelet öppnare och det är fler kontringar och mer skridskoåkning från båda lagen men framförallt Laik. Redan i 47 matchminuten kvitterar Laik till 2-2 detta efter att Kungälv möjligtvis skulle haft en straff i anfallet innan, efter en hörnvariant och slag på klubban när Patrik Sunnanängs skulle lägga in bollen. Målet är en genomåkning på Kungälvs vänsterkant och inspel snett bakåt av Victor Petersson till Linus Hagman som stöter in bollen.

Sedan blir det Kungälv igen och man har ett skott som sånär styrs in i hemmalagets mål. Hugo Behlander blir sedan utvisad och Kungälv blir en man mer och får en hörna i samband med detta som Joel Emanuelsson från andra position skjuter in efter att Lukas släppt bollen, 2-3. till Kungälv.

Sedan fixar Erik Olsson en hörna som Kungälv gör mål på längst bak står Victor Uhlin och skjuter lågt 2-4 till Kungälv. Innan målet föll så har Laik mest haft spelet och lite hörnor.

I matchminut 63 åker Daniel Strömqvist ut ojusttackling. Då under en period blir Kungälv sårbara och Robert Thelin spelar då fel vilket leder till att Linus Hagman blir fri och reducerar till 3-4.

I matchminut 80 gör Kungälv 3-5 Hugo Andersson spelar snyggt fram Jonathan Alm Husberg långtfram i straffområdet en vilket också blir slutresultatet.

Ett stort tack från truppen och klubben för Skarpas grymma bortafölje i Lidköping.