Dags för spännande bortamöte med Åby/Tjureda

IFK Kungälvs allsvenska bandyresa säsongen 2021/22 fortsätter med en lördagsutflykt till Åby, norr om Växjö, och match mot Åby/Tjureda i Eriksson Arena. För hemmalaget handlar det om seriepremiär, för IFK rör det sig om match nummer två i vinterns seriespel.

Åby/Tjureda disponerar sedan ett par år tillbaka en egen inomhushall och laget har, i motsats till IFK Kungälv, haft goda möjligheter att träna och matcha under försäsongen. I den allsvenska Supercupens sydvästra division vann smålänningarna fyra av fem matcher och slutade överst i tabellen. Det betydde fortsatt spel på högre nivå. Ett av lagen som besegrades i Eriksson Arena var IFK Kungälv. I en jämn och tät match vann hemmalaget med 3-1. 

 I historieböckerna finns inte många möten mellan Åby/Tjureda och IFK Kungälv registrerade. Det är först under senare år som lagen stött på varann i seriespel.
Motsvarande duell för fyra år sedan slutade 3-3. Ett år senare vann IFK på bortais med klara 4-1. För Åby/Tjureda var det en av blott tre förluster under den framgångsrika säsong som kröntes med serieseger och promovering till högsta serien.

I elitserien räckte Åby/Tjureda inte till. Premiärsäsongens jumboplats betydde omedelbar degradering. Men siktet är inställt på nytt avancemang. Årets första hinder på vägen uppåt är IFK Kungälv, som reser till Småland med samma trupp som förra helgen fick med sig båda poängen hem från Lidköping efter seger med 5-3. Då var Patrik Sunnanängs åter i laget efter några veckors sjukfrånvaro och kunde visa vägen mot seger genom att pricka in matchens första mål. Vågar vi hoppas på favorit i repris mot Åby/Tjureda?

Matchfakta:
Åby/Tjureda-IFK Kungälv
Eriksson Arena
Lördag 6/11, kl 15:00
Matchen sänds hos Kungälvs-Posten

Föregående
Föregående

IFK snubblande nära seger

Nästa
Nästa

Stark bortaseger i Lidköping