Elitlicens i hamn

Efter många års allvarliga problem med ekonomin tvingades IFK 2016 att lämna Elitserien pga. att föreningen inte erhöll den Elitlicens som krävs för att spela i högsta serien.

Föreningen stod vid samma tid vid avgrunden och var oerhört nära en konkurs.

Sedan dess har föreningen gått igenom ett stålbad för att sanera ekonomin, där bland annat en rekonstruktion genomfördes.

Efter det har arbetet med att sanera skulderna fortsatt, och under se senaste 3 säsongerna har drygt 1,9 miljoner i skulder betats av.

I fredags morse kom så äntligen beskedet från Svenska Bandyförbundets licensnämnd:

”IFK Kungälv Bandy

Föreningen beviljas licens för spel i elitserien säsong 2022-2023”

Det innebär att från och med nu, så får vi lov att gå upp i elitserien om vi skulle kvalificera oss! Detta har inte varit möjligt sedan 2016.

Nedan ett utklipp från Licensnämndens villkor för att få Elitlicens:

Elitlicensvillkor

För att föreningen ska beviljas elitlicens för spel i bandys elitserie krävs att föreningen ska uppfylla följande villkor:

  1. Stabil ekonomi med positivt eget kapital

  2. Väl fungerande organisation med hög administrativ kompetens

  3. Ungdomsverksamhet i rimlig omfattning

I den 3-årsplan som gjordes för ett år sedan var målet att nå positivt eget kapital inom dessa 3 år, och när vi kan nå det redan efter första året blir förutsättningarna för den fortsatta satsningen än mer hoppfull.

Alla pengar går från och med nu rakt in i den framtida verksamheten.

Ett stort tack till alla som bidragit till att hålla nere kostnaderna på senare år, och alla ni som bidragit med intäkter till föreningen som överstigit dessa kostnader och gjort att vi kunnat komma tillbaka!

Föreningen vill också rikta ett extra stort tack till de personer som i samband med rekonstruktionen lånade ut den knappa miljon som krävdes för att rädda föreningen.

Utan er hade IFK Kungälv inte existerat idag…

Vi kommer under våren att kontakta er!

Ola Dagliden

Ordförande

Föregående
Föregående

Storförlust för IFK Kungälv

Nästa
Nästa

Trist helg resultatmässigt för Kungälv