Trist helg resultatmässigt för Kungälv

IFK Kungälv hade spelmässigt en tung helg på Skarpe Nord. Under söndagen blev det en ny förlust då Ljusdal drog längta strået.

Inför helgen hade Kungälv en sista möjlighet att haka på toppstriden av en haltande Bandyallsvenskan. Två segrar hade gett en viss möjlighet till att vara med i jakten på en kvalplats till Elitserien.

Efter fredagens förlust mot Boltic minskade den möjligheten, och efter söndagens match mot Ljusdal, ser det inte bättre ut.

IFK Kungälv började piggast och tog ledningen med 1-0 redan efter 18 sekunder då Robert Thelin på passning av Daniel Strömquist hittade målet.

Thelin skriver därmed in sig i historieböckerna som en av de snabbaste målskyttarna på Skarpe Nord.

Gästernas Noa Djäkners insats var också minnesvärd. Den lurige liraren passade först fram Klimenty Tarasenko till 1-1 mindre än två minuter efter Thelins mål. 19-årige Djäkner satte sedan själv dit både 1-2 och 1-3 innan 25 minuter av matchen var spelad.

Många fler mål blev det inte. Kungälv fick kontakt i slutet av den andra halvleken då Lukas Persson satte dit 2-3 i den 37:e minuten.

Kungälv jakt på en kvittering kom senare av sig när Ljusdal gjorde 2-4 i den 68:e minuten. Ett mål som blev den halvlekens enda.

Ljusdal fick därmed revansch efter Kungälvs storseger i Ljusdal tidigare i december då resultatet skrevs till 5-10.

De klassiska bandylagen, båda med trogna supporterskaror lär stöta på varandra snart igen då lagen med största sannolikhet spelar i Bandyallsvenskan även nästa säsong. I tabellen innebär gästernas seger att de passerade Kungälv, och ligger nu på sjunde plats, två poäng före Kungälv i tabellen, med en match mer spelad.

Helgens stora behållning var annars publiksiffran på 800 personer i regnet och blåsten mot Boltic under fredagen. Matchen samlade in över 70 000 kronor till Jontefonden, och påminner om att resultatet i en bandymatch inte alltid är det allra viktigaste.