Förlust mot Boltic

Efter en första halvlek som lovade mycket tog dessvärre gästande Boltic över i andra halvlek och vann till slut med 4-2 inför cirka 800 åskådare på Skarpe Nord.

Första halvlek:

IFK Kungälv inledde matchen starkt på Skarpe Nord och hade flertalet offensiva initiativ men det var Boltic som skulle ta ledningen efter en tilltrasslad situation efter 07:58 genom Gustav Jansson. Kungälv skulle dock kvittera nästan direkt efter att Patrik Sunnanängs skjutit ett skott på hörna som via träff på Bolticspelare ändrat riktning och gått in i mål.

Kungälv fortsätter spela inspirerat och halvvägs in i halvleken ska Hugo Andersson göra 2-1 genom ett hårt skott till vänster om målvakt.

Boltic ska dock kvittera innan halvleken är slut och det är genom ett långskott från Albin Ottosson som gör att vi har halvtidställningen 2-2.

Andra halvlek:

Andra halvlek inleds med snön fullkomligt vräker ned vilket innebär svårspelade förhållanden. Om IFK haft lättare att komma till målchanser i första är det omvända förhållanden i andra halvlek.

I 54:e minuten blir Johan Hesselbom frispelad av Jacob Bucht och sätter dit 2-3 målet. Även om Kungälv försöker med långa lyft på den svårspelade isen lyckas man inte skapa så mycket mer än lite hörnor. Victor Lindblom lyckas rädda ett friläge med ca 10 minuter kvar men Boltic ska få ett nytt jätteläge strax därefter och då står Andreas Eriksson helt omarkerad framför mål och har bara att stöta in bollen i mål efter en fin framspelning av Gustav Jansson och det blir även matchens avslutande mål. Nya tag för IFK på söndag härnäst då Ljusdal kommer till Skarpe Nord.